ARHIVA VESTI
     
 
KOLEGIJUM SOCIO-EKONOMSKOG SAVETA ODRŽAN 29.10.2008. GODINE, DONEO ODLUKU O SMANJENJU PRAVA RADNIKA IZ OPŠTEG KOLEKTIVNOG UGOVORA. BRANISLAV ČANAK GLAVNI ZAGOVORNIK IZMENA OPŠTEG KOLEKTIVNOG UGOVORA

IZDAJA RADNIČKIH PRAVA




Beograd, 30.10.2008.
Višemesečno zalaganje Branislava Čanka aktuelnog predsednika UGS «Nezavisnost», da se prava radnika u Opštem KU vezana za topli obrok i regres značajno smanje, ohrabrila Poslodavce i predstavnike Vlade da predlože izmene Opšteg KU. Teško izborena prava u OKU, koje je verifikovao i predsednik Republike Srije Boris Tadić, učešćem na sindikalnoj konvenciji 29.04.2008. godine, kada je potpisan OKU - ostaće neostvarena. Umesto da se OKU brani, zarad interesa radnika Srbije, sindikalni predstavnici su bez «ispaljenog metka» omogućili Uniji poslodavaca Srbije, da umesto u radničke džepove, novac zadrže, kao dodatni poslovni profit.

Granski sindikat metalaca «Nezavisnost» je upozoravao da OKU može doći u opasnost, naročito odredbe vezane za visinu regresa i toplog obroka. Postavlja se pitanje: - «Ko je ovlastio Branislava Čanka i Ljubisava Orbovića, predsednika SSSS da se odreknu prava izborenih kroz OKU.

Ukoliko se potvrde «crne slutnje» da su prava iz OKU smanjena uz blagoslov predsednika sindikalnih centrala, radnici Srbije i članovi UGS «Nezavisnost» i članovi SSSS, moraju izdejstvovati smene ljudi koji su izdali Opšti kolektivni ugovor.

Grnski sindikat metalaca «Nezavisnost» nije 28.000 pristupnica dao Branislavu Čanku, da bi on sedeo u Upravnim odborima i SES-u, već da se kao predstavnik reprezentativnog sindikata, bori za opstanak OKU u svim njegovim delovima. U ovom trenutku nijedna pristupnica metalaca neće biti stavljena u funkciju potvrđivanja istekle reprezentativnosti UGS «Nezavisnost».

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"