ARHIVA VESTI
     
 
„Za Opšti kolektivni ugovor“. Akcija Granskog sidnikata metalaca „Nezavisnost“ započela u Nišu. Još trinaest gradova Srbije domaćini akcije.

NIŠLIJE ZA OPŠTI KOLEKTIVNI UGOVOR




Niš,24.10.2008.
Građani Niša su jednoglasno podržali akciju Granskog sindikata metalaca „Nezavsinost“ – „Za Opšti kolektivni ugovor, njegovo poštovanje, primenu i opštu nadležnost“. Potpisivanjem Peticije, građani Niša su dali podršku da se OKU poštuje u obliku kako je i potpisan 29.04.2008.g. Dobijanje podrške radnika i građana Srbije za zaštitu OKU od onih koji su ga potpisali a ne poštuju ga je na početku. Planiranih 10 000 potpisa treba da ubedi članove Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije, predsednika Srbije Borisa Tadića i Skupštinu Republike Srbije da se OKU mora sačuvati zarad radnika Srbije.
UGS „Nezavisnost“ su otvoreno na strani poslodavaca i vladinih predstavnika i nagoveštaji o neprirodnoj bliskosti Branislava Čanka sa krupnim kapitalistima Srbije su na ovaj način i potvrđeni. Šta se desilo od 29.04.2008.g. i Konvencije „Demokratija to je dijalog“ na kojoj je OKU potpisan, do današnjeg dana. Zašto ćute granski sindikati iz porodice Nezavisnost? Treba li OKU samo metalcima ili i drugim radnicima? Odgovore na ova pitanja članovi sindikata treba da potraže kod svojih rukovodnih struktura.
Akcija „Za Opšti kolektivni ugovor“ će biti sprovedena u Smederevu, Boru, Zaječaru, Leskovcu, Beogradu, Kraljevu, Kruševcu, Kragujevcu, Jagodini, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu i Pančevu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"