ARHIVA VESTI
     
 
ISS – Industrijski sindikat Srbije, nova nada za sindikate. GSMS „Nezavisnost“ – Granski sindikat metalaca Srbije „Nezavisnost“ konstituisao Predsedništvo.


INDUSTRIJSKI SINDIKAT SRBIJE KAO REALNOST I ŠANSA




Beograd,21.10.2008.
Više od šesdeset sindikalnih povereništava metalaca i tekstilaca je potpisalo osnivački akt Industrijskog sindikata Srbije koji će biti predat Ministarstvu rada i socijalne politike na registarciju.
Dug put, od 2000.godine, preko Industrijske inicijative do današnjeg dana je pređen ali je rezultat ostvaren. Prijavu za podnošenja zahteva ISS podneće najmlađi član Glavnog odbora GSMS „Nezavisnost“, kolega Nebojša Spiridonović, a po Odluci Glavnog odbora GSMS „Nezavisnost“.
Sednici Glavnog odbora je prisustvovao i predstavnik Evropske federacije metalaca Toni Jansen – dugogodišnji predsednik EMF i belgijskog sindikata metalaca a sada izaslanik generalnog sekretara EMF-a Petera Šerera. Kolega Jansen je preneo pozdrave i podršku od EMF na putu GSMS „Nezavisnost“ da zaštiti svoju autonomnost i Odluke VI Kongresa.
Sa održanih regionalnih koordinacija pristigli su i predlozi za članove Predsedništva GSMS „Nezavisnost“ koje je Glavni odbor verifikovao i time su, posle Glavnog odbora, Statutarnog i Nadzornog odbora konstituisani svi organi GSMS „Nezavisnost“.
Izveštaj o svim aktuelnostima i akcijama od VI Kongresa do sednice Glavnog odbora podneo je Dragan Matić, predsednik GSMS „Nezavisnost“, istakavši nastavak aktivnosti Branislava Čanka na uništenju GSMS „Nezavisnost“. Metalci daju adekvatan odgovor u vidu vođenja konkretnih akcija koje su na korist naših članova.
Glavni odbor je doneo Odluku o otpočinjanju akcije „Za Opšti kolektivni ugovor, njegovo poštovanje, primenu i opštu nadležnost“ koja će se voditi u svim povereništvima GSMS „Nezavisnost“ i desetak gradova: Zrenjanin, Beograd, Niš, Leskovac, Subotica, Zaječar, ..... Kao deo akcije sprovešće se i potpisivanje peticije „Za Opšti kolektivni ugovor“ koju će metalci po završetku akcije predati Socijalno ekonomskom savetu tj onima koji su Opšti kolektivni ugovor potpisali, naplatili a onda ga se odrekli.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"