ARHIVA VESTI
     
 
OTVORENO PISMO PREDSEDNIKU OPSTINE SMEDEREVO, POVODOM "ZATVARANJA OCIJU" NAKON 200 OTKAZA STRAJKACIMA MBS-A

"DOBAR" ZA VLAST - "LOS" ZA RADNIKE




Smederevo, 27. 10. 2006.
-"Zalaganje štrajkačkog odbora Sindikata Nezavisnost MBS Invej, da se industrijski konflikti razrešavaju kroz dijalog, uz puno poštovanje državnih institucija u slučaju štrajka radnika MBS Invej za posledicu imaju stotine otkaza radnicima. Gospodine Radosavljeviću, izborom na mesto predsednika opštine Smederevo Vi ste dobili i jedan zadatak koji trenutno ne ispunjavate a smederevci ipak to očekuju od Vas. Ne preduzimate mere da štitite Ustav i zakone države Srbije, prava svakog građanina Srbije, a Smederevo je bilo, jeste i biće Srbija..." kaze se u pismu Dragana Matica, predsednika GSM "Nezavisnost".
U pismu se izmedju ostalog kaze:
-"Opština Smederevo, Saša Radosavljević, predsednik. Zalaganje štrajkačkog odbora Sindikata Nezavisnost MBS Invej, da se industrijski konflikti razrešavaju kroz dijalog, uz puno poštovanje državnih institucija u slučaju štrajka radnika MBS Invej za posledicu imaju stotine otkaza radnicima. I ako je Inspekcija rada izdavajući rešenja zaposlenima za povratak na posao jasno i glasno poslodavcu naznačila šta je to sve prekršio, šta i u kojim rokovima treba da ispuni, poslodavac se oglušio i još žešće uzurpira prava štrajkača i zaposlenih, opet kršeći zakon.
Gospodine Radosavljeviću, izborom na mesto predsednika opštine Smederevo Vi ste dobili i jedan zadatak koji trenutno ne ispunjavate a smederevci ipak to očekuju od Vas. Ne preduzimate mere da štitite Ustav i zakone države Srbije, prava svakog građanina Srbije, a Smederevo je bilo, jeste i biće Srbija.
Licemerno podržavate kampanju za novi Ustav a niste sposobni da odbranite pojedinačna prava građana i radnika koje im sadašnji, stari Ustav garantuje. Koga Vi folirate? Građani i radnici MBS to vide a mi moramo da Vašeg partijskog “šefa“, premijera Srbije, Vojislava Koštunicu obavestimo kako to “anti ustavnom“ kampanjom pomažete da Srbija 28. i 29. postane “svoja na svome“. Ponašanjem u Smederevu šaljete jasan signal odbrani Kosova i Metohije. Ne znate da zaštitite građane Smedereva od jednog razularenog i pomahnitalog etno-kriminogenog privrednika a na Kosovu i Metohiji vas čekaju dva tri miliona Albanaca,teritorija koju Srbija ne kontroliše, međunarodna zajednica okrenuta protiv nas i puno toga. Ma to nije ništa strašno kad u Smederevu imamo carstvo gospodina Peconija. Ma kakav Ahtisari, Peconi je zakon. Tako to vide radnici MBS-a i građani Smedereva.
Zarad uspeha ustavnog referenduma, molim Vas da se kao predsednik opštine sklonite i antikampanjom tj. Vašim odnosom ka Peconiju ne uzdrmate razmišljanja da nam novi Ustav treba kad ni ovaj stari predsedniče nećete da branite.
Podsećam vas da obećanje dato predstavnicima Sindikata Nezavisnost o vašem uključenju u razrešenje štrajka u MBS neposredno pred “Smederevsku jesen“. Kako nas “štitiš“ mi izginusmo sa otkazima i suspenzijama.
Odbijaš susret sa predsednikom štrajkačkog odbora MBS, kolegom Goranom Rakićem a nisam baš siguran da se ne viđate sa Peconijem. Obećanje koje smo na Vaš zahtev dali pred “Smederevsku jesen“, mi smo ispunili. Nismo demolirali štand MBS u hali i time bacili lošu senku na tu manifestaciju. Štrajkači su delili cveće privrednicima koji su izložili svoje proizvode. Predlažem da se hitno susretnete sa predstavnicima Sindikata Nezavisnost i preuzmete odgovornost za dešavanje u MBS. U suprotnom ..... E to nek bude malo iznenađenje, kako za Vas tako i za građane Smedereva", kaze se na kraju pisma Dragana Matica, predsednika GSM "Nezavisnost"

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"