ARHIVA VESTI
     
 
Vlasnici TSS Metalindustry i predstavnici GSM „Nezavisnost“ napravili iskorak u međusobnoj komunikaciji. Opstanak i napredak preduzeća kao prioritet.

ZA DOBROBIT FABRIKE




Beograd, 15.10.2008
Poslovni i organzacioni problemi koji su prisutni u TSS Metalindustry uputili su vlasnike TSS Metalindustry i predstavnike sindikata da kroz formu socijalnog dijaloga iznađu moguća rešenja za prisutne probleme i podele odgovornost za sadašnjost i budućnost preduzeća. Potvrđeno je da dosadašnje nesuglasice nisu bili od koristi ni većinskim vlasnicima a ni radnicima i zaključeno je da buduća saradnja i međusobno uvažavanje moraju biti podignuti na viši stepen. Stvaranje i gajenje industrijske kulture omogućiće mnogo jasnije odnose između zaposlenih i poslodavaca i rezultirati uspešnijim poslovanjem i većim zaradama zaposlenih. Većinski vlasnici, gospodin Rupert Kothmayr i Milan Tomaš su ukazali da postoje mnoge narudžbe milionskih vrednosti, da proizvodni rezultati ne omogućavaju povećanje zarada kao i da postoji prisutan problem viška zaposlenih iz dela administarcije.
Predsednik GSM „Nezavisnost“ Dragan Matić i predsednik Sindikata Nezavisnost TSS Metalindustry, Mikica Miletić su istakli da sve aktivnosti koje se sprovode prema zaposlenima moraju biti koordinisane sa sindikatom uz puno poštovanje zakonskih okvira i okvira Kupoprodajnog ugovora. Zaključeno je da treba iskoristiti dobru volju zaposlenih koji žele da napuste preduzeće, da će osnov za odlazak iz preduzeća biti baziran na poštovanju Zakona i Kolektivnog ugovora. Preko Nacionalne službe za zapošljavanje potražiće se rešenja za mogućnosti dokvalifikacije i prekvalifikacije radnika a predstavnici GSM „Nezavisnost“ će kontaktirati Fond za razvoj sa namerom da se dobiju povoljne kreditne linije koje bi koristili za unapređenje rada preduzeća.
TSS Metalindustry i GSM „Nezavisnost“ će sprovesti zajedničko anketiranje zaposlenih ako bi dobijene podatke iskoristili za buduće planiranje i stvaranje bolje radne atmosfere i poboljšanje međuljudskih odnosa. Sve učesnike ohrabruje visok stepen razumevanja suprotne strane i zajednička briga i rešenost da TSS Metalindustry mora imati budućnost kako zbog interesa zaposlenih tako i zbog interesa vlasnika.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"