ARHIVA VESTI
     
 
POSLE JUCERASNJIH 200 OTKAZA STRAJKACIMA "MILANA BLAGOJEVICA" U SMEDEREVU

STRAJKACI JUTROS USLI U KRUG PREDUZECA !




Smederevo, 25.10.2006.
-"Nakon sto je juce poslovodstvo "Milan Blagojevic-INVEJ" iz Smedereva, nezakonito "podelilo" vise od 200 otkaza, strajkacima "MBS"-a, jutros su cetiri koleginice, i pored protivljenja obezbedjenja, usle u krug preduzeca i razvilo zastave sindikata "Nezavisnost". Ispred preduzeca su se sakupili svi strajkaci MBS-a i mnostvo novinara", kaze Goran Rakic, predsednik Odbora poverenika sindikata "Nezavisnost" u MBS-u.
Nakon sto je poslovodstvo "Milan Blagojevic-INVEJ" iz Smedereva juce na kucne adrese strajkaca poslalo preko 200 otkaza ugovora o radu, strajkacki odbor sindikata "Nezavisnost" MBS-a odrzao je hitan sastanaka na kome su dogovorene buduce aktivnosti. Prvo sto ce strajkacki odbor preduzeti je da obavesti Inspekciju rada o ovim nezakonitim otkazima i zahtevom da izvrsi inspekcijski nadzor. Advokatska kancelarija pokrenuce nove tuzbe protiv nezakonitog ponasanja poslovodstva "MBS-INVEJ".
-"Oni strajkaci, koji nisu suspendovani, niti im je urucen otkaz ugovora o radu, nastavice strajk u krugu preduzeca. U skladu sa Zakonom o strajku Republike Srbije, nase kolege nastavice sa strajkom u krigu preduzeca, a na eventualnu silu - odgovorice silom", kaze Goran Rakic.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"