ARHIVA VESTI
     
 
Uočeni problemi u obrazovanju i zapošljavanju mladih, rezultiralo zajedničkom akcijom prosvetara i metalaca

PRAVILNO OBRAZOVANJE - DOBAR POSAO




Beograd, 22.08.2008.
Svakodnevno susretanje sa članstvom sindikata i poznavanje problema koji postoje u privredi, a sa kojim se sindikat „Nezavisnost“, svakodnevno susreće, dovelo je da Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Granski sindikat metalaca „Nezavisnost“ zajednički krenu u izradu projekta koji ima radni naziv „Pravilno obrazovanje – dobar posao“. Iza ovog slogana stoji naše saznanje, da obrazovni kapaciteti u Srbiji ne odgovaraju stvarnim potrebama koje srpska privreda u ovom trenutku ima. Vizija potreba radnih kadrova, analiza postojećeg stanja, planovi kako će se i u kom smeru srpsko društvo i privreda razvijati, nažalost ne postoji.Hiljade mladih ljudi se školuje, da bi po završetku školovanja "čučalo" na biroima, sa svojim kolegama, koji iz predhodnih generacija takođe čekaju posao.Sindikati iz porodice „Nezavisnost“ pokazuju zainteresovanost da se ovakva situacija prevaziđe.

Pokušavajući da realzuju ovaj projekat metalci i prosvetari su se obratili onima koji imaju slična gledišta na ovaj problem, te su se obratili Uniji poslodavaca Srbije i Minstarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, sa namerom da kroz partnerski odnos, iznađu najefikasniji način da projekat „Pravilno obrazovanje – dobar posao“, što pre zaživi.

Svrsishodno bi bilo da obrazovanje bude u funkciji privrednih i društvenih potreba. Očekuje se da će Unija poslodavaca Srbije i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja pokazati interesovanje na inicijativu sindikata iz porodice "Nezavisnost" i da će doći do zajedničkih radnih sastanaka.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"