XXII sednica Predsedništva GSM „Nezavisnost“ rezultirala konačnim dogovorima o VI Kongresu GSM „Nezavisnost“

MI ZNAMO PUT

Beograd, 20.08.2008.
Prihvaćene obaveze Predsedništva, radnih grupa i komisija GSM „Nezavisnost“, vezane za Kongres se uspešno realizuju, konastatovano je na Predsedništvu GSM „Nezavisnost“. Regionalne koordinacije se moraju održati do 27.08.2008.godine. Rezultat održanih Koordinacija treba da budu imena članova novog saziva Glavnog odbora, kao i imena delegata za VI Kongresu GSM „Nezavisnost“. Predsedništvo je saopštilo da je „kvalifikaciona“ norma za funkcije u GSM „Nezavisnost“ podrška najmanje tri regiona GSM „Nezavisnost“ za funkcije predsednika, sekretara i podpredsednike GSM „Nezavisnost“.

Statutarni i Nadzorni odbor GSM „Nezavisnost“ će kao i do sada brojati pet članova i oni će biti predloženi od regiona koji su po kriterijumu članstva i finansija zauzeli čelne pozicije, a broj delegata učesnika VI Kongresa je preraspodeljen na regione i čelna mesta zauzimaju Podunavsko-Braničevski i Beogradski region.

Predsedništvo je takođe usvojilo slogan VI Kongresa GSM „Nezavisnost“ i on glasi „Mi znamo put“. Do termina Kongresa planira se održavanje sednice Glavnog odbora, verifikacija predloga za delegate Kongresa, organe sindikata i predlog Statuta GSM „Nezavisnost“.

Granskim sindikatima, članicama UGS „Nezavisnost“ je prosleđen poziv za učešće na VI Kongresu GSM „Nezavisnost“ i očekujemo da se pozvane koleginice i kolege na Kongresu metalaca i pojave.