ARHIVA VESTI
     
 
ZASEDAO POKRAJINSKI ODBOR UGS "NEZAVISNOST" AP VOJVODINA. REALIZACIJA PROGRAMA I PROFESIONALIZACIJA

UZ RAD GAJITI I DIJALOG




Novi Sad, 8.07.2008.
U prostorijama regionalnog povereništva UGS „Nezavisnost“ u Novom Sadu, održana je sednica PO UGS „Nezavisnost“ AP Vojvodina. Od 29 članova Pokrajinskog odbora prisustvovalo je šesnaest koleginica i kolega. Na sednici su usvojeni prioriteti vezani za aktivnosti i ostavrivanja programa rada, posebno akcentirajući neophodnost da se Pokrajinski odbor predstavi pokrajinskim organima vlasti, kao i uspostavljanje bliže saradnje sa Savezom samostalnih sindikata Vojvodine, koji moraju biti bazirani na ravnopravnim osnovama. Postoji potreba za sindikalnim obrazovanjem kadrova iz Vojvodine, a neophodna je i profesionalizacija za ljude koji rade u Pokrajinskom odboru UGS „Nezavisnost“ Vojvodina. Profesionalizacija je neophodna i za regionalne poverenike UGS „Nezavisnost“ sa teritorije Vojvodine, kako bi oni mogli profesionalno da obavljaju svoje zadatke i postignu potrebne rezultate.

Slavko Vlaisavljević je prisutnima dao informaciju o aktivnostima organa UGS „Nezavisnost“ vezane za GSM „Nezavisnost“, a predstavnici GSM „Nezavisnost“ su izneli viđenje Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“ i razloge zašto ne može da se prihvati isključenje predsednika GSM „Nezavisnost“ Dragana Matića.

Metalci su digli glas i protiv smenjivanja podpredsednice UGS „Nezavisnost“ Gordane Aleksić i podpredsednika UGS „Nezavisnost“ Nebojše Savića, ukazujući na "otvoren napad", na sve što dolazi "od i iz" metalaca. Predloženo je i da Radna grupa, formirana od predstavnika Predsedništva UGS „Nezavisnost“ i Predsedništva GSM „Nezavisnost“, informiše Glavni odbor UGS „Nezavisnost“ o svojim stavovima, kao i da se nastavi sa aktivnostima smirivanja novonastale situacije uz poštovanje demokratskih procedura.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"