ARHIVA VESTI
     
 
SEDNICA PREDSEDNISTVA UGS «NEZAVISNOST»

PRIPREME ZA KONGRES TEKU PO PLANU




Beograd, 23.10.2006.
-"Planiranje aktivnosti, vezane za pripremu VI Kongresa UGS «Nezavisnost», odvijaju se po planu, a radna grupa zadužena za Kongres, nastavlja sa aktivnostima po dogovorenoj dinamici", rečeno je od strane radne grupe na trideset osmoj sednici Predsedništva UGS «Nezavisnost».
Na 38. sednici Predsedništva UGS «Nezavisnost», odrzanoj 23. oktobra 2006. godine, podnet je izveštaj o razgovorima, koje je rukovodstvo UGS «Nezavisnost» obavilo sa povereništvima GS PUT «Nezavisnost» iz Beograda i rukovodstvom GS PUT «Nezavisnost». Situacija je znatno poboljšana, iskazana je želja za konsolidacijom odnosa kao i potreba da se predstavnici GS PUT «Nezavisnost» iz Beograda, aktivno uključe u rad svih organa GS PUT «Nezavisnost».
Predsedništvo UGS «Nezavisnost» je razmatralo i materijale, koje je pripremila služba racunovodstva, a vezano za pregled izvršenja finansijskih obaveza granskih sindikata prema UGS «Nezavisnost». Utvrđeno dugovanje prema UGS «Nezavisnost» je delimično izmireno od granskih sindikata, a ostatak će biti regulisan u narednom periodu, na način reprograma i delimičnog oslobađanja duga uz odluku Predsedništva, za pojedine slučajeve. Dogovoreno je, da se posle završetka Kongresa UGS «Nezavisnost», ponovo uradi pregled i utvrde rezultati mera koje treba sprovesti.
Svoje stavove i mišljenja članovi Predsedništva UGS «Nezavisnost» su izneli i po pitanju izbornih pravila za mesta predsednika, sekretara i podpredsednika UGS «Nezavisnost». Predlog pravila će biti razmatran na narednoj sednici Predsedništva i po usvajanju, potencijalnim kandidatima će biti omogućeno, da shodno «Pravilima» obezbede uslove za učestvovanje u "izbornoj trci". Istaknuto je, da moramo precizirati poslove koje UGS «Nezavisnost» mora obavljati, a shodno tome, birati funkcionere UGS «Nezavisnost», prema znanju i proverenim sposobnostima.
Predsedništvu je prezentovan materijal, koji je za Kongres već izrađen i osim plakata, ostala rešenja su jednoglasno prihvaćena.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"