ARHIVA VESTI
     
 
POČELA HAPŠENJA U LESKOVCU. NA UDARU BIVŠA VLASNICA "LETEKSA" ZORICA GAJIĆ I DIREKTOR STANIMIR PETROVIĆ

KRIVIČNA ODGOVORNOST, MOGUĆA ROBIJA




Leskovac, 3.07.2008.
Prijava podneta policijskoj upravi u Leskovcu od strane predsednika sindikata "Nezavisnost Leteks" Leskovac, rezultirala je istražnim radnjama i sprovođenjem postupka koja je za krajnji ishod imala podnošenje krivičnih prijava protiv Stanimira Petrovića, direktora "D.o.o. Leteks Leskovac" zbog postojanja sumnje da je izvršio dva krivična dela: zloupotrebu službenog položaja iz čl. 359. st.4 u vezi st. 1.KZ i zlouptreba službenog položaja iz čl. 359. st. 4 u vezi st.3 KZ. Policijska uprava iz Leskovca, kriminalističko odeljenje kriminalističke policije je 30.06.2008. godine privelo istražnom sudiji Opštinskog suda u Leskovcu Zoricu Gajić, predsednika skupštine i vlasnika 100% kapitala "Doo Leteks Leskovac" zbog sumnje da je sa Stanimirom Petrovićem u "saizvršilaštvu" izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, oštećenje poverilaca kao i krivično delo vezano za registarciju privrednih subjekata.

Ove informacije o efikasnosti policije iz Leskovca ohrabruje sve radnike u Srbiji, koji su u procesu privatizacije dobili „gazde“ slične Zorici Gajić i koji su ojadili preduzeća i obespravili zaposlene. Nadamo se da će posle policije sudstvo profesionalno i odgovorno odraditi svoj deo posla, a što bi za posledicu trebalo imati izricanje zatvorskih kazni osumnjičenim licima.

Granski sindikat metalaca „Nezavisnost“ će nastaviti sa prijavama protiv vlasnika i direktora preduzeća, za koja smatramo da postoji osnov za njihovu krivičnu odgovornost i policijsko gonjenje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"