ARHIVA VESTI
     
 
RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „DOBRODOŠLI U NEMAČKU“, REZULTIRALA IZDANJEM KNJIGE, KOJU JE ISFINANSIRALA FONDACIJA "FRIEDRICH EBERT"

OD JEDNOG PUTOVANJA, KA PRAKTIČNIM POLITIČKIM PREDLOZIMA




Beograd, 2.07.2008.
Nakon studijskog putovanja u okviru projekta „Dobrodošli u Nemačku“, u proleće 2007.godine, grupa studenata koju je stipendirala Fondacija "Fridrih Ebert", inspirisana stečenim iskustvom i učešćem u radionicama u Berlinu, osmislila je projekat „Serbian Kafe“. U okviru ovog projekta, realizovanog 10. oktobra 2007. godine, studenti-stipendisti su imali priliku da kao moderatori razgovaraju sa beogradskim studentima i srednjoškolcima, o nekim od najvećih problema koji postoje u srpskom društvu. Materijal prikupljen u ovoj radionici, poslužio je kao građa za publikaciju, koju je Fondacija štampala i objavila 27.juna 2008.godine.

Rad obuhvata 7 tekstova, među kojima su:

- Ljudska prava i diskriminacija
- Efekti globalizacije - "The World is mine"
- Društveni aktivizam mladih
- Izborni sistemi Srbije i Nemačke
- Proces stabilizacije i pridruživanja Srbije EU
- Problem nezbrinute dece u Srbiji i
- Mladi na tržištu rada

Tekst o Problemima i položaju mladih na tržištu rada, napisala je članica Sekcije Mladih GSM "Nezavisnost" Danica Tomašević. U svom radu ona je ukazala na probleme neusklađenosti sistema obrazovanja sa realnim potrebama tržišta rada, nedostatak iskustva pri zapošljavanju, pojave nepotizma, korupcije, diskriminacije, mobinga, rada na "crno", neprihvatanje sindikata, kao oslonca tokom radnog odnosa...

Promocija publikacije, nazvane „Od jednog putovanja, ka praktičnim političkim predlozima“, održana je 28.juna 2008. godine u kafiću "Salvador Dali" u Beogradu. Kao gosti autorke, promociji su prisustvovali i predsednik GSM „Nezavisnost“, Dragan Matić i predstavnici Sekcije mladih GSM „Nezavisnost“: Vidosava Lazić i Jasmina Petrović.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"