ARHIVA VESTI
     
 
MLADI IZ UGS "NEZAVISNOST" I "SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA SRBIJE", UZ PODRŠKU FONDACIJE "FRIEDRICH EBERT", OBELEŽILI DAN MLADIH SINDIKALNIH AKTIVISTA

VREME JE – MLADI, BORIMO SE ZA NAŠA PRAVA !




Beograd, 23.06.2008.
Visoka prisutnost problema sa kojima se mladi suočavaju, naročito je izražen kod onih koji tek treba da započnu svoj radni vek. Mladi, stručni, a nezaposleni su sve prisutnija grupacija koja umesto da da svoj pun doprinos ukupnom društvenom razvoju, često izlaz nalaze sa suprotne strane zakona. Mladi sindikalci jugoistočne Evrope zalažu se da se ovakva situacija promeni i da se o mladima ne govori kao problematičnoj kategoriji, već o grupaciji, koja treba da stvara svoju budućnost, kroz rad i aktivizam.

Bogat muzički program organizovan na Trgu Nikole Pašića u Beogradu okupio je mlade, koji su do kasnih večernjih sati učestvovali u zabavi, a svi gore navedeni prisutni problemi ostavljeni su po strani. Razumevanje za ovakav vid aktualizovanja problema mladih već tradicionalno podržava Fondacija "Friedrich Ebert", koja je omogućila kompletan programa, a među mladima smo videli i Franka Hantkea, predstavnika FES-a, rukovodstvo Saveza samostalnih sindikata Srbije i pojedine predstavnike UGS „Nezavisnost“. Prisustvo ljudi iz vrha sindikata ohrabruje mladu populaciju u članstvu sindikata da se "vetrovi menjaju" i da se mladi sa ozbiljnošći prate i za očekivati je značajanija podrška projektima i zahtevima koje mladi sindikalci imaju.

U sličnim ritmovima mladi su igrali i pevali u deset gradova jugoistočne Evrope: Zagrebu, Sarajevu, Podgorici, Skoplju, Prištini, Tirani, Sofiji, Bukurešut, Budimpešti i Beogradu, u sklopu projekta "Mreže mladih jugoistočne Evrope MKS".

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"