ARHIVA VESTI
     
 
Branislav Čanak (inače suvlasnik lista „Danas“) opet „muvao“ sa imenovanjima predstavnika UGS „Nezavisnost“ u tripartitna tela na republičkom nivou

PROTIVNO STATUTU – PA ŠTA, REK’O ČANAK




Beograd, 20.06.2008.
Upozorenja GSM „Nezavisnost“ da B.Č. (inače suvlasnik lista „Danas“) manipuliše ljudima, zloupotrebljava položaj predsednika UGS „Nezavisnost“ i preuzima ingerencije ovlašćenja koja pripadaju Glavnom odboru UGS „Nezavisnost“, pokazala su svoju opravdanost u „Informaciji o predstavnicima UGS „Nezavisnost“ u tripartitnim telim“, koja je podeljena na sednici Glavnog odbora. I ovako formulisana „informacija“ je iznuđena na osnovu jednog od zahteva, kojim je Glavni odbor GSM „Nezavisnost“ zahtevao: „Imena i prezimena predstavnika UGS „Nezavisnost“, kao i visinu njihovih primanja koji su u Upravnim i Nadzornim odborima dostaviti Predsedništvu i GO zajedno sa odlukama Glavnog odbora kada su, i po kojoj proceduri ti predstavnici u Upravne i Nadzorne odbore imenovani.“

Na pitanje sekretara GSM „Nezavisnost“ Aleksanadra Todića: „Odakle sad imena ljudi, naših predstavnika u tripartitnim telima kada to nije raspravljano na sednicama Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ i ko ih je tamo imenovao?“, B.Č. (inače suvlasnik lista „Danas“) je odgovorioČ „To sam ja uradio !“.

Glavni odbor UGS „Nezavisnost“ je odćutao, odrekao se prava, koje su im članovi sindikata dali, da štite i sprovode Statut, dok u članu 39. Statuta UGS „Nezavisnost“ stoji: „Glavni odbor je najviši organ između dva Kongresa i imenuje predstavnike UGS „Nezavisnost“ u bipartitna i tripartitna tela na nacionalnom nivou“.

U tekstu „Informacija“ se kaže: „Zbog objektivnih ili subjektivnih razloga, izvršene su određene izmene predstavnika u pojedinim tripartitnim telima, odnosno imenovani su predstavnici u radna tela konstituisana nakon te sednice.“ Imena predstavnika u tripartitnim telima, koje nije imenovao Glavni odbor UGS „Nezavisnost“, već Branislav Čanak (inače suvlasnik lista „Danas“) su:

SLAVKO VLAISAVLJEVIĆ, predsednik GS PUT „Nezavisnost“, predsednik Pokrajinskog odbora UGS „Nezavisnost“ za Vojvodinu, podpredsednik UGS „Nezavisnost“ (za sve ovo prima pare, a uzeo i nekoliko hiljada evra otpremnine - od Predraga Rankovića Peconija, većinskog vlasnika „Vitala“ iz Vrbasa) pojavljuje se u Upravnom odboru Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. Ovo mesto je inače pripadalo GS PRS „Nezavisnost“, ali im je Branislav Čanak (inače suvlasnik lista „Danas“) to ukinuo i ako je GS PRS „Nezavisnost“ ovo mesto dobio shodno svom visokoprocentalnom učešću u reperezentativnosti UGS „Nezavisnost“.

DRAGAN MILOVANOVIĆ – PILAC, “Gromada od čoveka“, pojavljuje se u Nadzornom odboru Republičkog fonda PIO, umesto Nebojše Savića. Pilac „Gromada od čoveka“ dolazi iz „velikog“ sindikata medija, koji ima skoro 4000 članova. Dosadašnji član Nadzornog odbora Fonda PIO, Nebojša Savić je čovek koji je osnovao UGS „Nezavisnost“, mnoge granske sindikate i bezbroj sindikata u preduzećima i ustanovama, dolazi iz Granskog sindikata metalaca „Nezavisnost“, koji je na utvrđivanju reprezentativnosti UGS „Nezavisnost“ dostavio blizu 28.000 pristupnica članova Granskog sindikata metalaca „Nezavisnost“.

Zabrinjavajuća je činjenica da većina članova Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ ne samo što prihvata, već i učestvuje u glupostima, koje im Branislav Čanak lansira, a još više brine što na otvoreno ponižavanje i omalovažavanje većina članova Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ ćuti - poslušno i molećivo.

Pojedincima je važno da se ne nađu na „nišanu“ Branislava Čanka (inače suvlasnik lista „Danas“), da izbegnu spisak za „odstrel“ koji Čanka drži u krilu, a možda će i oni da uhvate neku „mrvicu“ sa stola prilikom podele raznih mandata i funkcija. Za te pojedince iz Glavnog odbora važi ona narodna:

„Veži Konje gde ti Gazda kaže, pa makar crkli i Konji i Gazda“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"