ARHIVA VESTI
     
 
Predsedništvo Sekcije žena UGS “Nezavisnost“ završilo analizu i ocenu svog rada. Puna podrška podpredsednici UGS-a Gordani Aleksić za njen rad

REALIZOVANI SEMINARI I AKCIJE – LETO PUNO OBAVEZA




Beograd, 20.06.2008.
Sekcija žena je sa Sekcijom mladih, uz podršku regionalnih povereništava UGS „Nezavisnost“, promovisala UGS „Nezavisnost“ kroz akcije „Imaš pravo“. Uz dobru kordinaciju, timski rad anketirani su građani o poznavanju prava koja imaju, o disriminaciji, bezbednosti i zdravlja na radu. Deljeni su flajeri i propagandni materijali a akcijama su se odazvali i predstavnici Inspekcije rada i zaštite na radu. Analize anketa radila je Vera Kondić, sekretarka Odbora za bezbednost UGS „Nezavisnost“.

Seminari „Žene to mogu“ sa ciljem da se žene osnaže u sindikalnom delovanju, realizovani su u sledećim gradovima: Kikinda, Subotica, Uzice, Kragujevac i Vranje.

Čedanka Andrić, iz „SLA“ je rekla da je zbog aktivnosti koje je vodila Sekcije žena tražen poseban budžet za Sekciju žena i da su dobijena sredstva na raspolaganju Sekciji žena do decembra 2008.godine. Takođe je naglasila da „SLA“ u tri grada učestvuje kao sufinansijer lokalnih medija i da za medijsku kampanju možemo da koristimo i te lokalne novine, a to su Užice, Šabac i Kragujevac.

Što se tiče Predloga „Zakona o mobingu“ u okviru Programskog odbora za bezbednost i zdravlje na radu trebalo bi formirati „Odbor za Mobing“. Urađena je radna verzija Zakona o mobingu. Pretpostavlja se da je svaki četvrti zaposleni žrtva mobinga, pa je zvbog toga potreba za donošenjem Zakona sve veća.

Nakon diskusije po četvrtoj tački dnevnog reda Predsedništvo sekcije žena, se suprostavlja svakoj diskriminaciji, uvredljivim rečima, rečima „mržnje“ koje su mnogi osetili na svojoj koži.Takođe je data podrška našoj koleginici, podpredsednici UGS „Nezavisnost“, Gordani Aleksić za dalje obavljanje poslova za koje je izabrana na Kongresu UGS „Nezavisnost“.

Takođe su članice Predsedništva Sekcije žena obaveštene o održavanju IX sindikalne škole.O detaljima oko sindikalne škole Sekcija žena će biti obaveštena posle sastanka predsednice Dobrile Iličić, koja će 25.10.2008.godine, boraviti u u Briselu sa Jasnom Petrović, kordinatorkom ženske mreže MKS-a za jugoistočnu Evropu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"