ARHIVA VESTI
     
 
Akcija širenja mreže GSM „Nezavisnost“ naišla na dobar prijem u Zaječaru. Opštinska administarcija dobar domaćin i organizator

NOVI ČLAN – NOVA SNAGA




Zaječar, 20.06.2008.
Akcija popularizovanja GSM „Nezavisnost“, prezentacija postignutih rezultata i budući planovi su pobudili značajnu pažnju, kako građana, tako i javnosti Zaječara. Na popularnom „skveru“, u centru grada, članovi GSM „Nezavisnost“ i Sekcije mladih delili su propagadni materijal i razgovarali sa građanima. Mladi sindikalci iz Fabrike kablova Zaječar su u direktnoj komunikacija iznosili značaj sindikalnog organizovanja, akcije GSM „Nezavisnost“ u cilju zaštite i poboljšanja životnih i radnih uslova, ekologiji i naravno zaradama. Zaječarska privreda, kao i srpska, imala je nekoliko teških lomova, gubitak radnih mesta, zatvaranje preduzeća, ali i uspešne privatizacije u FKZ, FMT, Mlekari. U metalskom kompleksu Zaječara izgubljena je jedna dobra metalska firma, „Arsenije Spasić“, ali šta je, tu je. Velika angažovanost predsednika Opštine Zaječar, Boška Ničića bitno doprinosi ukupnom napretku zaječarske privrede, a Zaječar postaje ponovo važan regionalni centar.

Na održanoj konferenciji za štampu u opštinskom Medija centru, podpredsednik GSM „Nezavisnost“ Negoslav Jovanović, govorio je o VI Kongresu GSM „Nezavisnost“, Opštem kolektivnom ugovoru, Studiji „Metalska industrija Srbije- stanje i pesrpektive“, a novinare je interesovao i pokušaj Branislava Čanka (inače suvlasnik lista „Danas“) da marginalizuje i ugasi GSM „Nezavisnost“.

O radu mladih metalaca, njihovim aktivnostima, novinarima se obratila Jasmina Petrović, predsendica Sekcije mladih GSM „Nezavsinost“ iznevši prioritete rada i zalaganja mladih metalaca, rezultati međunarodne saradnje i zalaganjima za bolji položaj mladih u društvu.

Gostovanje u Zaječaru GSM „Nezavisnost“ je obuhvatilo i održavanje tribine o Mobingu, a predavač Saša Ilić iz Udruženja „Stop mobing“ je pojasnio fenomen Mobinga, nastanak, mehanizme sprovođenja i posledice koje on izaziva. Učesnici tribine za koje je mobing „novina“, izrazili su zadovoljstvo što se o toj temi priča, a oni sami istakli su da mobinga ima u njihovim radnim sredinama. Ovoj akciji gosti su bili koleginice i kolege iz Bora, Majdanpeka i Knjaževca.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"