ARHIVA VESTI
     
 
Umesto odgovora članovima Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“ Čanak pozvao policiju da ga zaštiti. Vanredni kongres UGS „Nezavisnost“ jedino rešenje

POLICIJA ČUVA BRANISLAV ČANKA, SINDIKALNOG MILIONERA, OD ČLANOVA SINDIKATA „NEZAVISNOST“




Beograd, 19.06.2008.
Sednica Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ je ponovo dislocirana, a mesto dogovorene lokacije prebačena je u prostorije „Nezavisnosti“ u Nušićevu 4. Ovo preseljenje je usledilo posle izjave Čanka da nema uslova za rad Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ i ako se Glavni odbor o tome nije ni izjašnjavao. Stotinak članova Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“ je zahtevalo da prisustvuje sednici jer je sednica Glavnog odbora javna a članovi Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“ su i ako brojni civilizovano i mirno čekali da sednica Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ otpočene svoj rad. U starom stilu, Čanak je izjavio da nema uslova za rad Glavnog odbora na šta su metalci burno reagovali...

Pojava policije na poziv Čanka je sve iznenadila a policajci su sproveli predsednika UGS „Nezavisnost“ kroz ogorčeno članstvo metalaca bez ikakvog incidenta. Sa Čankom je otišala i manjina Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ a Glavnom odboru se obratio Dragan Matić, predsednik GSM „Nezavisnost“ pozivajući prisutne članove Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ da preispitaju svoje odluke, da se daju odgovori na šest zaahteva Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“, ispoštuje Statut u svim njegovim delovima.

Deo Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ se okupio u Nušćevoj 4, i pozvani su i ostali bez članova Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ iz redova metalaca. Glavni odbor UGS-a je otpočeo rad bez prisustva dva podpredsednika UGS „Nezavisnost“. Umesto kafane Čanak je tajno u Nušićevoj, pokušao da bez metalaca sprovede svoje ludilo, ali su ga metalci prozreli i pojavili se u punom sazivu GO GSM „Nezavisnost“.

Dikatatorski, autokratski Čanak je nastavio glumatanje neželeći da argumenet GSM „Nezavisnost“ prihvati, rugajući se Statutu a podržavan od hajkača iz granskih sindikata koji odavno nisu sindikalci, već „tezgaroši“, kojima sindikat služi za sticanje i bogaćenje. Nastavljajući sprovođenje dikature sa potkupljenim i instruisanim delom članova Glavnog odbora UGS-a Branislav Čanak (inače suvlasnik lista „Danas“) je udario na najbliže saradnike blateći i iznoseći laži.

Nebojša Savić, potpredsednik UGS „Nezavisnost“, osnivač Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“, legenda sindikalnog pokreta Srbije smenjen je sa mesta potpredsednika UGS „Nezavisnost“ od strane onih čije granske sindikate osnivao čovek na koga se svako mogao osloniti.

Gordana Aleksić, potpredsednica UGS „Nezavisnost“ jer je smenjena bez argument uz tumačenje Branislava Čanka, da je podnela „ostavku“ iako se to nije desilo. Ko je „vera, a ko nevera“ pokazaće imena novoizabranih ljudi na mesta potpredsednika UGS-a, ali već sada članovi GO UGS-a mogu da računaju da nijedan sastanak Glavnog odbora i Predsedništva UGS „Nezavisnost“ se neće održati, bez više stotina članova Granskog sindikata metalaca „Nezavisnost“, što znači da se - NEĆE NIKAD ODRŽATI !

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"