ARHIVA VESTI
     
 
"RADNA GRUPA" NIJE REŠENJE ZA ZLOUPOTREBU LJUDI I STATUTA, KAKO TO MISLI B.Č. (INAČE SUVLASNIK LISTA "DANAS")

"RADNA GRUPA", KAO "NEČASTIVA" PONUDA




Beograd, 17.06.2008.
Sednica Predsedništva GSM „Nezavisnost“ usvojila je plan aktivnosti za održavanje VI Kongresa GSM „Nezavisnost“, utvrdila scenario, a izvršena je i podela poslova i zaduženja za organizaciono, tehničke i političke poslove. Ambiciozan i zahtevan plan Kongresa iziskuje maksimalno angažovanje članstva i rukovodstva, a naročito je važna finansijska disciplina oko finansiranja Kongresa. Dopis dobijen od UGS „Nezavisnost“, ocenjen je kao „nečastiv“, bez uporišta u Statutu i Pravilima rada sindikata. Tzv. "Radne grupe", po uzoru na „staljinističke metode“, nisu oblici koji mogu razrešiti zloupotrebe i bahatost Čanka i pojedinaca iz Predsedništva UGS „Nezavisnost“. U dopisu stoji:“Radna grupa ima zadatak da istraži mogućnost utvrđivanja nove platforme, na osnovu koje će Granski sindikat metalaca, ispoštovati Odluku UGS „Nezavisnost“.

Pokušaj da se određuje sudbina GSM „Nezavisnost“ od pojedinih sindikalnih "diletanata", pruzrokovaće žestok odgovor Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“, koji insistira da se odgovori na šest pitanja koje je Glavni odbor GSM „Nezavisnost“ ispostavio B.Č. (inače suvlasnik lista "Danas"). Predsedništvo GSM "Nezavisnost" je donelo odluku da se zahteva održavanje vanrednog kongresa UGS "Nezavisnost", koji je prouzrokovan bahatošću, nepoštovanjem statuta i pravila rada u UGS "Nezavisnost", nesprovođenjem odluka kongresa UGS "Nezavisnost" i narušavanjem ugleda UGS "Nezavisnost" u Srbiji i svetu.

Podsećamo GSM „Nezavisnost“ je zahtevao da:

1.Neophodno je da se preispita ponašanje predsednika UGS „Nezavisnost“ Branislava Čanka, koje poprima formu vređanja i omalovažavanja članova Predsedništva UGS „Nezavisnost“.
2.Vratiti na početak proceduru izbora Pokrajinskih organa UGS „Nezavisnost“ za Vojvodinu.
3.Dobiti i izvršiti analizu uplate sindikalne članarine od Kongresa UGS „Nezavisnost“ do danjašnjeg dana. Napominjemo da takav izveštaj nije bio skoro 1,5 godinu, a u međuvremenu je trebalo primeniti tačku Statuta gde smo naplatu članarine podigli za više od 40%.
4.Imena i prezimena predstavnika UGS „Nezavisnost“ kao i visinu njihovih primanja koji su u Upravnim i Nadzornim odborima dostaviti Predsedništvu i GO zajedno sa odlukama Glavnog odbora kada su, i po kojoj proceduri ti predstavnici u Upravne i Nadzorne odbore imenovani.
5.Omogućiti Nadzornom odboru da izvši uvid u zarade zaposlenih na nivou UGS „Nezavisnost“ i o tome obavesti Predsedništvo i Glavni odbor UGS „Nezavisnost“.
6.Neophodno je da predsednik, potpredsednici i sekretar UGS „Nezavisnost“ podnose svoje izveštaje, po resorima po kojima su na Kongresu UGS „Nezavisnost, birani. Ovo se posebno odnosi na nepostojanje izveštaja o aktivnostima i rezultatima rada predsednika UGS „Nezavisnost“, Branislava Čanka (inače suvlasnik lista "Danas")

Dogovor o održavanju sednice Predsedništva UGS „Nezavisnost“ i Predsedništva GSM „Nezavisnost“ je izigran od strane Čanka i pokušano je da se Čanak (inače suvlasnik lista "Danas") „zaštiti“ od 6 „teških“ zahteva metalaca.

Stav metalaca od februara meseca se nije promenio, a B.Č. (inače suvlasnik lista "Danas") je pokazao „mračnu stranu“ svoje ličnosti, koju je godinama skrivao. Svoj stav GSM „Nezavisnost“ će proslediti UGS „Nezavisnost“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"