ARHIVA VESTI
     
 
KONCERT MLADIH SINDIKALACA 20. JUNA 2008.GODINE U BEOGRADU, NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA

MEĐUNARODNI DAN AKCIJE MLADIH SINDIKALNIH AKTIVISTA




Beograd, 11.06.2008.
Sekcija mladih Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ u saradnji sa Sekcijom mladih Saveza samostalnih sindikata Srbije, uz podršku Fondacije Fridrih Ebert, u okviru ЕU(ETOSZ)-FES-SEEYN[1] Projekta usmerenog ka smanjenju nezaposlenosti među mladima, borbi za mogućnost pristojnog zapošljavanja za mlade ljude, uvećanju participacije mladih u sindikatu, kao i ka izgradnji kapaciteta mladih sindikalnih aktivista, organizuje koncert 20. juna 2008. godine u Beogradu, Trg Nikole Pašića sa početkom u 18.00 časova.

KONCERT 20. JUNA 2008.U BEOGRADU TRG NIKOLE PAŠIĆA SA POČETKOM U 18 ČASOVA

Visok nivo nezaposlenosti među mladima i nedostatak pristojnog posla za mlade ljude, zajednički je problem za sve mlade u regionu. Stoga su se mladi sindikalni aktivisti iz celog regiona Jugoistočne Evrope udružili u zajedničkoj borbi za veću zaposlenost mladih, pristojan rad za mlade ljude, aktivno učešće mladih u društvenom životu, kao i u pozivu mladima da se bore za svoja prava!

Sindikalni aktivisti Mreže mladih Jugoistočne Evrope Međunarodne Konfederacije Sindikata će organozivati kampanje – koncerte u deset gradova u regionu istog dana sa zajedničkim sloganom

VREME JE – MLADI, BORIMO SE ZA NAŠA PRAVA!

Pozvaju se mladi ljudi da se bore za svoja prava, da se pridruže sindikatu i kolektivno zaštite svoja prava i interese, da ojačaju svoj uticaj na kreiranje većih mogućnosti zapošljavanja i poboljšanja uslova rada za mlade ljude, i time daju svoj doprinos kreiranju današnjeg društva;

Neophodno je pozvati sve odgovorne strukture vlasti da daju prioritet većoj zaposlenosti mladih, da obezbede mladima mogućnost pristojnog zapošljavanja, da uključe mlade u procese donošenja odluka na svim nivoima u oblastima od interesa za mlade ljude.

Ovaj događaj za cilj ima i promociju Sindikata „Nezavisnost“ među mladima. Pozivamo sve predstavnike UGS „Nezavisnost“ (granskih sindikata, Centra za OIP, Sekcije žena, regionalnih povereništava,...) da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u organizaciju koncerta, kao i da u što većem broju prisustvuju koncertu 20.juna 2008.g.

Kampanja – koncert u Beogradu će obuhvatiti:

 Program – postavljanje punkta sa informativnim materijalima o Sekcijama mladih i podela propagandnih materijala, obraćanje organizatora i voditelja, itd.

 KONCERT popularnih muzičkih grupa:

Đura i Mornari, Strip, Sunshine i DJ Marko Vuković


10 gradova-5 jezika-1 moto- VREME JE! Trg Nikole Pasica 20.jun u 18h
VIDIMO SE!

_______________________________________
[1] ETOSZ – Institut sindikata Mađarske
FES – Fondacija Fridrih Ebert
SEEYN – Mreža mladih Jugoistočne Evrope Međunarodne Konfederacije Sindikata

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"