ARHIVA VESTI
     
 
SEKCIJA ZENA: U SMEDEREVU ODRZAN SEMINAR NA TEMU "ZAKON O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU I MOBING"

VELIKO INTERESOVANJE UCESNIKA SEMINARA




Smederevo, 24.10.2006.
Sekcija žena GSM “Nezavisnost“ nastavlja sa edukacijom svojih članica. U Smederevu, na poznatom izletnickom naselju Jugovo, 24. oktobra 2006. godine, održan je jednodnevni seminar za koleginice iz Podunavsko-Braničevskog i Sumadisko-Pomoravskog regiona, sa temama: „Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i Mobing“.
Seminaru je prisustvovalo 23 koleginice iz „Želvoza“, US Steel Serbia,d.o.o., "Milan Blagojević“ iz Smedereva, "GOŠA", Smederevska Palanka, "Zastava automobili", Kragujevac i "Industrija kablova" iz Jagodine. Seminar su otvorili Močilović Zoran, predsednik Upravnog odbora „Želvoaz“ i Dragan Matic, predsednik GSM „Nezavisnost“. Uvodnicari su istakli značaj obrazovanja zaposlenih, a pogotovu žena iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.
Koleginice su sa vidnim interesovanjem i mnogobrojnim pitanjima aktivno učestvovale u radu seminara. Pitanja su bila vezana za Kolektivni ugovor o bezbednosti i zdravlju i za formiranje odbora za bezbednosti i zdravlju na radau u preduzećima. U diskusiji je rečeno da je u preduzećima primećen otpor nabavci sredstava za zaštitu i da postoji strah od otpuštanja sa posla zbog zahteva zaposlenih da ostvare svoje zakonsko pravo na bezbedan rad. Posebno interesovanje je izazvalo predavanje o mobingu i dogovoreno je da se u buduće toj temi posveti pažnja.
Posle seminara održana je i koordinacija Sekcije žena gde je bilo reči o stanju na regionima i dogovor oko daljeg plana rada sekcije žena GSM „Nezavisnost“, kaze Kosovka Gavrilović, predsednica sekcije zena GSM "Nezavisnost".

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"