ARHIVA VESTI
     
 
GSM "NEZAVISNOST" JE 2004. GODINE ZAHTEVAO DA SE PREISPITA IMENOVANJE PREDSTAVNIKA UGS "NEZAVISNOST" U BIPARTITNIM I TRIPARTITNIM TELIMA

ISTORIJA - UČITELJICA ŽIVOTA




Beograd, 10.06.2008.
I ako se predstavlja kao "vrsni poznavalac" i "tumač" Statuta UGS „Nezavisnost“, B.Č. (inače suvlasnik lista "Danas"), zasigurno to nije. Interesantno da je često "senilan" upravo kada statutarna odredba jasno ukazuje da je neka odluka ili potez B.Č. suprotan Statutu i načelima koji važe u UGS "Nezavisnost".

SLAVKO VLAISAVLJEVIĆ U UPRAVNOM ODBORU ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA, UMESTO ZDRAVKA KOVAČA

Dobar primer ove „senilnosti“ je pokazan na sednici Predsedništva UGS „Nezavisnost“, kada je postavljeno pitanje od strane predsednika GS PRS „Nezavisnost“ Tomislava Živanovića: “Šta se desilo sa mestom u Republičkom upravnom odboru zdravstvenog osiguranja, koje je dato GS PRS „Nezavisnost“ i koje je popunjavao Zdravko Kovač“. Odgovoreno je da je to mesto u Upravnom odboru popunio Slavko Vlaisavljević predsednik GS PUT P.V. i DI „Nezavisnost“, predsednik Pokrajinskog odbora Vojvodine "Nezavisnost" (nije u sukobu interesa). U Statutu UGS „Nezavisnost“ u članu 39. stoji: „Glavni odbor imenuje predstavnike UGS „Nezavisnost“ u bipartitna i tripartitna tela na nacionalnom nivou.“.

Dnevni red sednice Glavnog odbora i sednice Predsedništva UGS „Nezavisnost“ nije imao tačku dnevnog reda „Imenovanje predstavnika UGS „Nezavisnost“ u Upravnim i Nadzornim odborima tripartitnih tela na Republičkom nivou“ i predlog da to budu koleginice i kolege po imenu i prezimenu. Informacija je da je B.Č. (inače suvlasnik lista "Danas") samoinicijativno imenovao „gromadu od čoveka“ Dragoljuba Milanovića Pilca u Upravni odbor Fonda PIO, opet bez odluke Glavnog odbora, a Glavni odbor je „najviši organ UGS „Nezavisnost“ između dva kongresa“, kako stoji u članu 39. Staututa UGS „Nezavisnost“.

„Malo morgen“, rekao bi Slobodan Milošević da je živ, a B.Č.(inače suvlasnik lista "Danas") ne kaže ništa, on čovek radi, a vi članovi Glavnog odbora i Predsedništva UGS „Nezavisnost“ vi gledajte šta ćete. B.Č. (inače suvlasnik lista "Danas") je prepušteno da po svojoj milosti, a na osnovu teško stečene reprezentativnosti, koju su omogućili granski sindikati, deli svojim miljenicima i poslušnicima mesta u bipartitnim i tripartitnim telima. Pojedini sindikati su u reprezentativnosti od preko 180 000 članova, učestvovali sa tri ili četiri hiljade članova, a sada sede i naplaćuju tu svoju „brojnost“ kao što to čini Granski sindikat medija „Nezavisnost“. Uskoro očekujemo informaciju koga je B.Č. (inače suvlasnik lista "Danas") imenovao u Upravni odbor Fonda solidarnosti umesto Dragana Matića.

KALIGULA JE NEKADA SVOG KONJA "INCITATUSA", PROGLASIO ZA KONZULA, DOK SU SENAT I SENATORI ĆUTALI !

Istorija nas uči, da ima primera imenovanja i gorih od ovih koje čini B.Č. U starom Rimu je ostareli, poludeli i obesni diktator Kaligula, svog konja Incitatusa, proglasio za konzula. Dok su senatori i Senat ćutali, Kaligula je završio, kako je završio, a rukovodeći se istorijom treba praviti određena poređenja i učiti se na tuđim „iskustvima“.

Podsećamo da je GSM „Nezavisnost“ u zahtevima Predsedništvu i Glavnom odboru UGS „Nezavisnost“ od 13.12.2004. godine zahtevao: „Da se preispita dosadašnje učešće pojedih predstavnika UGS «Nezavisnost» u radu Upravnih odbora i izradi pravilnik o učešću i izboru predstavnika sindikata «Nezavisnost» u Upravnim odborima i sličnim telima, kao i da se odredi na koji se način finansijske nadoknade preraspodeljuju, a ostvarene su učešćem u Upravnim odborima ili drugim telima.“

Na ovoj tačci B.Č. (inače suvlasnik lista "Danas") je odbio da svoju nadoknadu deli sa sindikatom, uvredio predsednika GSM „Nezavisnost“ Dragana Matića i napustio sednicu Predsedništva UGS „Nezavisnost“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"