ARHIVA VESTI
     
 
Može li se za 7 697 542.27 dinara «kupiti lojalnost» predsednika granskih sindikata, koji su ostali dužni sindikalnu članarinu iz 2006.godine ?

«LOJALNOST»




Beograd, 10.06.2008.
Izveštaj o neuplaćivanju sindikalne članarine, većine granskih sindikata iz porodice UGS „Nezavisnost“ iz 2006.godine, u visini od 7 697 542.27 dinara mogao je da ugrozi učešće granskih sindikata na Kongresu UGS „Nezavisnost“. U tom trenutku samo su dva granska sindikata bila „pozitivna“. GSM „Nezavisnost“ je pretplatio sindikalanu članarinu u visini od 151 333.13 dinara, a GS JSKD „Nezavisnost“ 86 852.96 dinara. Dogovor oko učešća granskih sindikata «dužnika» na Kongresu UGS „Nezavisnost“ je postignut na nivou Predsedništva UGS „Nezavisnost“. Odlučeno je da se dugovanja regulišu u postkongresnom periodu, a granskim sindikatima omogući puno učešće na Kongresu UGS „Nezavisnost“.


Završetkom Kongresa UGS „Nezavisnost“, skoro dve godine posle, niko sem metalaca ne spominje dugovanja i ne samo to, već nema nijednog izveštaja o uplatama i kretanjima članarina od Kongresa, pa do danas.

Izgleda da je skoro 8 milliona dinara bilo dovoljno da se «kupi lojalnost» pojedinih predsednika granskih sindikata, dok Branislav Čanak (inače suvlasnik lista «Danas»), pojedinačno «maše» tim dugovanjima i zloupotrebljava poziciju predsednika UGS „Nezavisnost“: - «Ja vam mogu oprostiti neuplaćivanje članarine, a mogu vas i prozvati, od mene sve zavisi.“

Istine radi objavljujemo strukturu dugovanja granskih sindikata iz 2006.godine koja je dostavljena članovima Predsedništva UGS „Nezavisnost“:

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"