ARHIVA VESTI
     
 
Za neke ljude je najbolje da ćute. Jer čim progovore, ili postave neko pitanje, sami sebi nanesu najviše štete. B.Č. je istovremeno "dupli predsednik": predsednik UGS "Nezavisnost" i predsednik GS "Medija". B.Č. ne štampa sindikalne novine "Nezavisnost", na šta je obavezan po Statutu UGS, ali mu to nije smetalo, da od nekadašnjeg "siromaška i žrtve", postane suvlasnik lista "Danas". Ima li ovde "sukoba interesa" ili nema ?

SUKOB INTERESA U „NEZAVISNOSTI“ ?




Beograd, 9.06.2008.
Inventivnost B. Č. dovedena je do punog izražaja, pokušavajući da se obračuna sa GSM „Nezavisnost“ i njegovim predstavnicima. Najnovija glupost B.Č. se ogleda u pokušaju da preko koordinatora za regione UGS „Nezavisnost“ sprovede patološku mržnju i opsednutost metalcima, tako što će dokazati postojanje "sukoba interesa", koji navodno postoji u slučaju kada predstavnik granskog sindikata na regionu biva izabran za koordinatora UGS „Nezavisnost“ ili zauzima neku drugu sindikalnu poziciju u okviru granskog sindikata kome pripada.

NAJBOLJE REGIONE UGS - VODE METALCI !

Imenovanje regionalnih poverenika UGS „Nezavisnost“ je regulisano Statutom, članom 39. tačka 9. i glasi:“ Glavni odbor formira regionalne kancelarije i imenuje regionalne poverenike, uz predhodno pribavljanje mišljenja granskih sindikata“. Treba voditi računa da regionalni poverenici nisu „organi sindikata“, već su lica koja imenije Glavni odbor. Članom 35. Statuta UGS „Nezavisnost“ organi UGS „Nezavisnost“ su: Kongres, Glavni odbor, Nadzorni odbor i Statutarni odbor.

U ovom trenutku devet koleginica i kolega su regionalni poverenici iz redova GSM „Nezavisnost“. Neki regionalni poverenici UGS „Nezavisnost“ nisu ni predloženi od metalaca kao na primer Niš, a izabrani su. Mnogi metalci su smenjeni kao koordinatori UGS „Nezavisnost“ zbog nerada i nepoštovanja Statuta (Bojko), ali GSM „Nezavisnost“ nije štitio takve kolege.

Najbrojnije regione po članstvu i finansijama vode predstavnici GSM „Nezavisnost“, Beograd, Bor, Zrenjanin, Kruševac, Pančevo, Smederevo, Jagodina, Novi Pazar, Užice. Te pozicije im nije dao GSM „Nezavisnost“, već podrška i poverenje kolega sa regiona. Sve su to iskusni, provereni i prekaljeni sindikalci, tu na regionu su oni "Nezavisnost". Žalosno da su plaćeni kao "kočijaši", a ne kao "ambasadori", kako to kaže Čanak na zadnjoj održanoj kordinaciji. B. Č je kao i ranije obećao zbrinjavanje regionalaca, bolje uslove rada, stalni radni odnos, isto kao i pre 5 godina, a oni i dalje rade za sramotno niske nadoknade, koje se kreću oko 100 eura. Umesto da se ta obećanja ispune, B. Č radi na uništavanju tih istih ljudi pokušavajući da dokaže "sukob interesa".

ČANAK OD "ŽRTVE" - DO SUVLASNIKA LISTA "DANAS"

Sam B.Č. je ostao predsednik Granskog sindikata medija „Nezavisnost“ i ako je istovremeno predsednik UGS „Nezavisnost“. Šta je to u stvari, da li je to sukob interesa? Podsećanja radi, regionalni poverenicu su bili i Zdravko Kovač, miljenik B.Č, kada je bio predsednik GSPRS „Nezavisnost“, Novica Radojčin, bivši regionalac u Pančevu, bio potpredsednik GSM „Nezavisnost", a B.Č. je na ranijoj sednici Predsedništva pojašnjeno da njegovo razmišljanje nema uporište u Statutu, a on i dalje "bandoglavo" tera svoju priču.

Svi se sećamo devedesetih godina, kako je bilo teško, naročito nama koji smo bili u „Nezavisnosti“. Mnogi se sećaju kuknjave B. Č. kako ne prima platu, da je on najveća žrtva tih godina. Tih godina B. Č, postao je suvlasnik lista „DANAS“ tj. preduzeća "DAN GRAF" sa ulogom od 14 027.29 eura od 31.03.2000.godine., što nominalno iznosi 4,15% ali po ekonomskim stručnjacima vrednost lista „DANAS“ se procenjuje na više miliona eura. Umesto da članovi sindikata „Nezavisnost“ dobiju list "Nezavisnost", B.Č je dobio suvlasništvo u listu „DANAS“. Svakom prema zaslugama.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"