ARHIVA VESTI
     
 
Glavni odbor GSM „Nezavisnost“ na XI sednici usvojio Odluke i Pravila za održavanje VI Kongresa GSM „Nezavisnost“. Zahtev Glavnom odboru UGS "Nezavisnost" da preispita i poništi odluku o isključenju Dragana Matića iz članstva „Nezavisnosti“.

POŠTOVANJE, A NE ZLOUPOTREBA STATUTA




Beograd, 2.06.2008.
Glavni odbor GSM "Nezavisnost" sa žaljenjem konstatuje da ne može prihvatiti odluku GO UGS "Nezavisnost" o isključenju predsednika Glavnog odbora GSM "Nezavisnost" Dragana Matića iz članstva UGS "Nezavisnost", a kao člana Granskog sindikata metalaca "Nezavisnost". Odluka je "šuplja", bez stvarnog osnova u Statutu i Pravilima koja važe u UGS "Nezavisnost" i granskim sindikatima. Glavni odbor metalaca zahteva sazivanje sednice Predsedništva UGS "Nezavisnost" i GSM "Nezavisnost", kako je i zaključeno na I vanrednoj sednici Glavnog odbora metalaca od 26.03.2008.godine,sa jednim uzdržanim glasom GO GSM "Nezavisnost" je potvrdio da je Predsednik GO GSM "Nezavisnost" Dragan Matić i da će to ostati do VI Kongresa GSM "Nezavisnost".

Ta sednica je trebala da posluži da se nivo tadašnjih sukoba prevaziđe u okviru "kuće". GSM "Nezavisnost" je spreman da argumentovano, uz puno poštovanje Statuta i obrazloži neutemeljenost i ništavnost odluke Glavnog odbora UGS "Nezavisnost", bez namere da dovodi u pitanje integritet Statutarnog odbora i Glavnog odbora UGS "Nezavisnost". Ukoliko je postojala sumnja da je došlo do nepoštovanja Statuta, onda je trebalo ispoštovati procedure i iskoristiti organe koji su Statutom određeni da utvrde ispravnost nečijih navoda i nepoštovanje Statuta. Takođe se predlaže da se koriste sudski sporovi, ako za tim postoji potreba, umesto što se to pokušava rešiti kroz organe sindikata i zloupotrebi "demokratska većina".

Glavni odbor GSM "Nezavisnost" iskazuje duboku zabrinutost za budućnost UGS "Nezavisnost" i spreman je da podnese teret odgovornosti za konsolidaciju sveukupno narušenih odnosa koji trenutno postoje.

Glavni odbor i kolege iz UGS "Nezavisnost" mogu da se odrede, da li žele da:

- GSM "NEZAVISNOST" ŽIVI U OKVIRU UGS "NEZAVISNOST",
- U "SUSEDSTVU" SA GSM "NEZAVISNOST" ili
- DA ŽIVIMO I RADIMO, JEDNI PROTIV DRUGIH.

Nijedno pitanje, bilo kog granskog sindikata, ne može biti odbačeno kao neosnovano i zlonamerno, ako je UGS "Nezavisnost" - demokratski sindikat !

Ovo su zaključci Glavnog odbora GSM "Nezavisnost", po tačci dnevnog reda "Izveštaj sa VII sednice GO UGS „Nezavisnost“".

Glavni odbor GSM "Nezavisnost" usvojio je predloge Predsedništva GSM-a, vezane za pripreme i održavanje VI Kongresa GSM "Nezavisnost", usvojena su izborna Pravila, donešena je odluka o broju i strukturu delegata, kao i broj članova Statutarnog i Nadzornog odbora. Radne grupe i timovi će biti precizirani na sednici Predsedništva GSM "Nezavisnost", planiranoj za 15.juni 2008. godine.

Statutarni odbor će intezivno raditi na predlogu Statuta GSM "Nezavisnost", koji bi bio primeren ujedinujenju GSM I GS TKO "Nezavisnost".

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"