ARHIVA VESTI
     
 
Prateći sajt GSM „Nezavisnost“ i u večernjim satima, Branislav Čanak povećao čitanost i broj poseta, što će evidentno dovesti do novog rekorda posećenosti sajtu GSM-a. Ne kaže narod slučajno:"Svaka kvočka, brani svoje pile".

SUDIJA




Beograd, 26.05.2008.
Kad god naiđem na kvalifikacije: "bezočno, prostački, hajkački, fašistički, linč", pomislim na autora i razloge upotrebe ovako teških kvalifikacija i reči. Pred očima mi iskrsne - častan, zabrinut čovek, odgovoran i solidaran, onaj koji ne bi mrava zgazio, čovek humanista i duhovnik. Ohrabri me činjenica da ima takvih ljudi koji su spremni da se bezočnima, prostacima, hajkačima i fašistima suprostavi, koji stvaraju atmosferu linča i nasilja. Onda pročitam kraj teksta i vidim da je potpisan od strane Branislava Čanka i pomislim, kakav je ovo cinizam i bezočnost. Pa zar je dotle došlo da B.Č. staje u nečiju odbranu, on koji je oduvek uzimao ulogu sudije, on koji nemoćno izdaje naloge, da drugi za njegov račun obave prljave poslove.

B.Č. zna šta su krivična dela, bez sprovođenja sudskog postupka, predlaže prijave organima gonjenja, a to sam ne čini. Hrabrost mu nikad nije bila jača strana. B. Č. zna i ko je optužen i kako treba tumačiti Statut i ako je samo pre nekoliko dana, skoro kompletnom Glavnom odboru UGS „Nezavisnost“, rekao da je Statut i Statutarni odbor "svetinja", da se on mora slušati i ne sme ometati u radu, vršiti bilo kakvu vrstu pritisaka ili sugerisanja. Ustav i zakoni Srbije su B. Č.-u „malom prstu“. Pozivanje na diskriminaciju pojedinca, nije obrazložena neistinitošću, već se spominju: "nacije, nacionalne manjine, društvene grupe..."

B. Č. takođe daje PRESUDU, da je GSM „Nezavisnost“ formalno i matrijalno (ne zna se koliko je to) odgovoran za "fašistički" ispad ?! Sudija B. Č. traži podelu odgovornosti i potpisivanje presude daje drugome, jer kukavice to nikad ne rade lično. Traži da se pišu "otvorena pisma", da to "otvoreno pismo" napiše opet neko drugi. Sprovođenje ličnog mišljenja B.Č. želi da prikaže kao ispunjenje radne obaveze, a ko to ne sprovede - otkaz !

B.Č. zna unapred da će biti smenjivanja, možda linča i „streljanja“. Čanak je "pobrkao čanke", pa je malo poslodavac, a malo sindikalac. Kako je moguće sindikalne predstavnike, izabrane na Kongresu za najviše funkcije tretirati kao običnog zaposlenog ?!

Da je tako B.Č. bi odmah dobio otkaz, jer ga danima nema na poslu, uzima radnu knjižicu kad hoće, daje lažne otkaze, psuje i vređa saradnike, ne podnosi bilo kakve izveštaje sa službenih putovanja ...

Umesto da u kasnim večernjim satima radi nešto pametno, B.Č. obilazi sajt GSM „Nezavisnost“, a posle toga piše li piše ...

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"