ARHIVA VESTI
     
 
Nastavlja se "vašarište" u UGS „Nezavisnost“. Čanak se raspisao. Pljušte dopisi, izvodi i odluke

PANIKA




Beograd, 23.05.2008.
-„Ljudi šta sada da radimo, ko će ovo da sprovede?“ reči su jednog kolege člana Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“, izrečene posle izlaska Dragana Matića sa sednice Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“, koga je Glavni odbor isključio iz članstva. To je ono na šta su predstavnici Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ iz redova GSM „Nezavisnost“ upozorili članove Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ pre glasanja o isključenju Dragana Matića iz članstva UGS „Nezavisnost“. Podsećamo na sličnu situaciju kada je Čanak samoinicijativno, suprotno Statutu sazvao sednicu Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“ na koju niko od članova Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“ nije došao. Kada je to učinio predsednik Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“, Dragan Matić, u skladu sa Statutom i dogovoru sa Predsedništvom UGS „Nezavisnost“, odziv je bio skoro stopostotan. Umesto da bahati Čanak nešto nauči, on skače u blato i tu će i završiti.

Obraćajući se Glavnom odboru GSM „Nezavisnost“ Čanak kaže: - “Zbog novonastale situacije, molim vas da mi što pre dostavite vašu odluku o imenovanju vršioca dužnosti predsednika ili novog predsednika GSM „Nezavisnost“. Ovo je neophodno kako bi vaša grana bila zastupljena u radu organa UGS „Nezavisnost“, pre svega kada je reč o Predsedništvu UGS „Nezavisnost“, u čijem radu, kao što znate, mogu da učestvuju samo predsednici granskih sindikata.“

Neko bi morao Čanku da kaže da GSM „Nezavisnost“ nije „pumpna stanica“ pa da se postavlja v.d. Raka – šef pumpne stanice“. V.d. stanje ili status ne postoji u Statutu GSM „Nezavisnost“ i mi naše predsednike ispraćamo sa zahvalnošću i suzama.

Video je Čanak kako smo ispratili Milana Nikolića prethodnog predsednika GSM „Nezavisnost“ na Kongresu GSM „Nezavisnost“ pre četiri godine. Novog predsednika GSM „Nezavisnost“ izabraćemo na Kongresu GSM „Nezavisnost“ 18. i 19. septembra 2008.g. i to saopštiti članstvu, javnosti Srbije, Evropi i svetu. Do tada moći će UGS „Nezavisnost“ i pojedini članovi Predsedništva da ne rade, jer im niko neće smetati.

Pozdravljaće se sa: "Pomoz Bog Serdare, Bog ti dao Vojvodo". Ponižavaće Nadzorni odbor UGS „Nezavisnost“, uzimaće "masne pare" u Upravnim odborima, koje im je GSM „Nezavisnost“ sa 30.000 pristupnica obezbedio prilikom utvrđivanja reperezntativnosti UGS „Nezavisnost“, neće podnositi izveštaje gde su bili i šta rade, biće suvlasnici dnevnih novina, maltertiraće i mobiraće dojučerašnje saborce, davaće "glupava" objašnjenja kolegama iz Evrope i sveta...

Toga je bilo i ranije, ali sada GSM „Nezavisnost“ kaže "DOSTA" !

To će se prekinuti, sa njima ili bez njih.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"