ARHIVA VESTI
     
 
Glavni odbor UGS „Nezavisnost“ se na svojoj VII sednici "igrao vatrom", koju neće znati kako da obuzda

DIKTATURA UMESTO DEMOKRATIJE




Beograd, 21.05.2008.
Mnogi se plaše medija, ali malo njih savesti. Statutarni odbor UGS "Nezavisnost" instruiran, bez dokaza, nekompetentan da sudi o tome, bez prethodno održane sednice predsedništava UGS „Nezavisnost“ i GSM „Nezavisnost“, sa mnogo proceduralnih propusta i prekšaja tog istog Statuta UGS-a, koga treba da brane svojom čašću, bez trunke savesti i sramote optužili su i osudili Dragana Matića, predsednika GSM Nezavisnost" za "grubi prekršaj" Statuta UGS-a, jer je navodno napisavši istiniti, činjenično tačan novinarski teskt "Bruka", objavljen na sajtu GSM-a i listu "Metalpres", naneo „ogromnu“ štetu sindikatu "Nezavisnost". Koliku štetu ? To samo Bog zna i Branislav Čanak. E vala ni veće sindikalne cenzure u Evropi, koja se ne pamti ni u vremenima Slobodana Miloševića, ni veće bruke za Čankov Statutarni odbor. Većinom glasova "čankolisci" su sa "dva prsta" presudili da se kazni vođa metalaca, ljudi koji rade sa "deset prstiju". "Vulgus veritatis pessimus interpres" (Rulja je najgori tumač istine).

S obzirom da ovde nije u pitanju personalni sukob "Čanak - Matić" već dve koncepcije u radu sindikata, jedna plodonosna, druga jalova, jedna progresivna, druga konzervativna, jedna demokratska, druga autokratska, sa ovakvim siledžijskim i nepromišljenim potezima vrha UGS-a neizvesna je dalja sudbina sindikata UGS "Nezavisnost", imajući u vidu čelično jedinstvo rukovodstva GSM "Nezavisnost" i njegovih 33.000 članova, iskazano svuda i u svakom trenutku.

Metalci ne pristaju da stojeći u redu i u miru, budu "ovce za šišanje". Tako je to kada u ovakvim i sličnim prilikama, sudi onaj koji tuži, onda je demokratija misaona imenica, onda vlada gola sila, a ne Zakon. Granski sidnikat metalaca „Nezavisnost“ očekuje da vidi na koji način Čanak misli da spornu odluku Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ sprovede. Lideri i muškarci to rade lično a oni drugi podmeću nedužne da „okrvave ruke“. Za Čanka je bilo najbolje da poruku Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“ koju je lično primio učestvujući u radu Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“ ozbiljno shvati i iznađe način da se izvuče iz jedne vrlo problematične situacije.

Odluka Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ je izazvala želju kod članova GSM „Nezavisnost“ da se članovi Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ lično obrate Glavnom odboru GSM „Nezavisnost“ na sednici zakazanoj za 30.05.2008.godine i da svojim aktivnim učešćem doprinesu da se tačka 2. dnevnog reda Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“, „Izveštaj sa VII sednice Glavnog odbora UGS „Nezavisnost““, razreši i primeni na najbezbolniji način kako za UGS „Nezavisnost“ tako i za GSM „Nezavisnost“.

Imaju li članovi Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ hrabrosti da dođu, pogledaju u lice metalce i iznesu argumente koji su doprineli da se predsednik Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“ Dragan Matić isključi iz članstva zbog dva istinita novinarska teksta i mogućeg a nedokazanog verbalnog delikta.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"