SEDNICA GLAVNOG ODBORA UGS “NEZAVISNOST“ REZULTIRALA SKANDALOZNOM ODLUKOM O ISKLJUČENJU DRAGANA MATIĆA, PREDSEDNIKA GSM “NEZAVISNOST“

SKANDAL

Beograd, 20.05.2008.
Razmišljanja Branislava Čanka i članova Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ da će im biti bolje bez predsednika GSM „Nezavisnost“ - pokazaće se kao netačne. Niti će UGS „Nezavisnost“ biti efikasniji, niti će se postići koherentnost u organizaciji, niti će istinite i blagovremene informacije prema članstvu GSM „Nezavisnost“ prestati da idu i ako je svojevremeno Branislav Čanak izjavio: „da će da uguši Metalpres“. Verujemo da je sa doslednošću i principijelnošću metalaca teško živeti, ali će još teže biti da UGS „Nezavisnost“ živi bez GSM „Nezavisnost“. I ako je Čanak hteo da prikaže da postoji sukob personalne prirode, pokazalo se da postoji duboka mržnja prema Granskom sidnikatu metalaca „Nezavisnost“ i rezultatima koje postiže. Jedno je sigurno Glavni odbor GSM „Nezavisnost“ će dobiti kompletnu informaciju o sednici Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ i zauzeti stavove i mišljenja po svim pitanjima.

I ako je Statutarni odbor GSM „Nezavisnost“ jasno naznačio, da u slučaju da postoji sumnja da je Statut UGS „Nezavisnost“ prekršen, Glavni odbor UGS „Nezavisnost“ ,a ne pojedinac, traži mišljenje Statutarnog odbora UGS „Nezavisnost“ po tom pitanju, Glavni odbor UGS „Nezavisnost“ je takav pojedinačni zahtev razmatrao i shodno mišljenju Statutarnog odbora UGS „Nezavisnost“, Glavni odbor UGS „Nezavisnost“ je većinom glasova doneo odluku o isključenju Dragana Matića iz članstva UGS „Nezavisnost“ i ako Dragan Matić nikada nije bio član niti potpisao pristupnicu UGS „Nezavisnost“, već GSM „Nezavisnost“.

Glavni odbor je raspravljao i o trenutnoj situaciju vezanu za potpisani OKU i očekivanju da će on doživeti proglašenje opšte nadležnosti u kratkom vremenskom periodu. Izvršena je i analiza parlamentarnih izbora u Republici Srbiji, kao i mogućih političkih koalicija u formiranju Vlade, sa osvrtom šta to znači za naše članstvo i zaposlene u Srbiji.

Dugo očekivana informacija Programskog odbora za informisanje UGS „Nezavisnost“ rezultirala je izveštajem o startovanju web stranice UGS „Nezavisnost“ i pravljenje baze podataka. Planira se i TV emisija, a o tome će brigu voditi Programski odbor za informisanje UGS „Nezavisnost“.