ARHIVA VESTI
     
 
XIX SEDNICA PREDSEDNIŠTVA GSM "NEZAVISNOST" POSVEĆENA PRIPREMAMA ZA VI KONGRES GSM "NEZAVISNOST"

VOJVODINA,NOVI SAD - DOMAĆINI KONGRESA




Beograd, 20.05.2008.
Sednica Predsedništva GSM „Nezavisnost“ u najvećem delu je bila posvećena pripremama za VI Kongres GSM „Nezavisnost“ i doneta je Odluka da se Kongres održi u Novom Sadu, 18. i 19.septembra 2008.godine. Predsedništvo je usvojilo predlog Izbornih pravila i predlog Odluke o načinu, broju i strukturi delegata i organa GSM „Nezavisnost“. Radna grupa zadužena za organizovanje i sprovođenje Odluka je Predsedništvo GSM „Nezavisnost“ tj. rukovodstvo, kao i svi oni koje rukovodstvo GSM „Nezavisnost“ pozove i uključi u aktivnosti vezane za Kongres. Predsedništvo je razmotrilo i dnevni red VII sednice Glavnog odbora UGS „Nezavisnost“ posebno tačku 4. – Mišljenje Statutarnog odbora UGS „Nezavisnost“, kao i druge tačke dnevnog reda i zauzelo stavove o svakoj pojedinačnoj tačci posebno.

Potpisani Opšti kolektivni ugovor je prihvaćen sa velikom radošću, ali način i metode koje su korišćene pre njegovog potpisivanja od strane dela rukovodstva UGS „Nezavisnost“ ukazuju, da nije postojala kordinacija organa UGS „Nezavisnost“, kao i da Konvencija ne može da se podvede kao Konvencija UGS „Nezavisnost“, već više kao Konvencija Saveza samostalnih sindikata Srbije. U očekivanju proglašenja opšte nadležnosti OKU izražava se zabrinutost njegove primene i poštovanja od strane poslodavaca.

Predsednik Odbora za bezbednost i zdravlje na radu, Branimir Tomašević prezentovao je predlog nacionalane strategije bezbednosti i zdravlja na radu za period 2008 – 2012. i očekuje se da će njegova primena uskoro početi, nakon usaglašavanja sa ostalim socijalnim partnerima.

Predsedništvo je obavešteno da je sednica Glavnog odbora GSM „Nezavisnost“ zakazana za 30.05.2008.godine.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"