ARHIVA VESTI
     
 
SINDIKAT NEZAVISNOST "GOŠA FOM" IZ SMEDEREVSKE PALANKE USTAO U ODBRANU RADNIČKIH PRAVA. OZBILJNO UGROŽENA BEZBEDNOST I ZDRAVLJE RADNIKA "GOŠA FOM"

ZA BEZBEDAN ŽIVOT U "GOŠA FOM"




Smederevska Palanka, 13.05.2008.
Višegodišnja obespravljenost radnika GOŠA FOM je rezultirala sindikalnom akcijom sindikata Nezavisnost GOŠA FOM, koja za cilj ima da se kroz anonimno anketiranje dokaže poslovodstvu FOM-a, da je stanje bezbednosti i zdravlje radnika na izuzetno "niskom" nivou. Posebno je dramatično sa stanjem slobode sindikalnog rada i delovanja članova "Nezavisnosti", koji se otvoreno ucenjuju da istupe iz sindikata "Nezavisnost", potkradaju im se zarade i pretnjama otkaza vrši šikaniranje. Upotreba otvorene sile od strane pojedinih rukovodilaca nije retkost u GOŠA FOM-u, a takvo ponašanje se podržava od strane generalnog direktora Srdana Dimitrijevića.

U letku podeljenom radnicima, navodi se član 60. Ustava Republike Srbije u kome se kaže da svako ima pravo na poštovanje dostojanstva svoje ličnosti na radu, bezbedne i zdrave uslove rada, potrebnu zaštitu na radu, ograničeno radno vreme, dnevni i nedeljni odmor, plaćeni godišnji odmor, pravičnu naknadu za rad i pravnu zaštitu za slučaj prestanka radnog odnosa. Niko se tih prava ne može odreći. Sindikat "Nezavisnost" očekuje podršku svojih zahteva od strane radnika FOM-a i po cenu - štrajka !

U GOŠA FOM-u vlada atmosfera otvorenih pretnji, fizičkog nasilja, omalovažavanja, pritisaka i konstantnog ne poštovanja Zakona. Zaposleni i rukovodstvo GOŠA FOM-a će dobiti rezultate ove mirne, demokratske akcije koja za posledicu mora imati poboljšanje radnih uslova zaposlenih i trenutni prekid šikaniranja članova sindikata "Nezavisnost".

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"