ARHIVA VESTI
     
 
VRNJACKA BANJA - SEMINAR "ZAKON O RADU I SOCIJALNI DIJALOG"

CILJ - UNAPREDJENJE RADNOG ZAKONODAVSTVA




Vrnjacka banja, 15-18.10.2006.
U organizaciji Fondacije "Friedrich Ebert", od 15. do 18. oktobra 2006.godine, u Vrnjačkoj Banji, održan je seminar na temu "Zakon o radu i socijalni dijalog". Ovo je četvrti po redu seminar na temu analize, prednosti i manjkavosti Zakona o radu i konkretni problemi u njegovoj primeni.
U radu seminara učestvovali su reprezentativni sindikati: UGS "Nezavisnost" i "Savez samostalnih sindikata Srbije", reprezentativno udruženje poslodavaca "Unija poslodavaca Srbije" i Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije. Na ovom, četvrtom seminaru, razmatrana su rešenja u Zakonu o radu, koja se odnose na: sadržaj i postupak kolektivnog pregovaranja, odnosi između sindikata i poslodavca, postupak kod radnih sporova i štrajka, Savet zaposlenih, višak zaposlenih, zaštita pojedinih kategorija zaposolenih i Fond solidarnosti.
Cilj celog projekta "Zakon o radu i socijalni dijalog", je da socijalni partneri izvrše analizu Zakona o radu, posle godinu dana primene i identifikuju nedostatke koji uzrokuju probleme u pragmatičnoj primeni, a samim tim i do problema u razvoju socijalnog dijaloga u Srbiji. Projektom je predviđeno održavanje još dva seminara posle kojih bi se izdala brošura koja bi pomogla socijalnim partenerima u daljem radu na razvijanju i unapređenju radnog zakonodavstva kroz socijalni dijalog.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"