ARHIVA VESTI
     
 
Održana je Skupština društva FŽV "Želvoz"

FŽV "ŽELVOZ"




Smederevo, 22.04.2008.
Danas, 21. 04. 2008. godine, u velikoj sali Centra za kulturu Smederevo, održana je Skupština društva FŽV "Želvoz" kao jedan od poslednjih koraka u privatizaciji jednog od najvećih srpskih remontera šinskih vozila.

Uz prisustvo više od 1.300 akcionara (zaposlenih, bivših zaposlenih i penzionera, kao i većinskih akcionara - rumunskog konzorcijuma SC Remar SA / SC Grampet SA). Izmedju drugih odluka donete su i Odluka o promeni pravne forme drustva, Odluka o zatvorenoj emisiji akcija i Odluka o imenovanju članova upravnog odbora.

Na samoj Skupštini čule su se garancije novog većinskog vlasnika da je nameran da ispoštuje sve dogovore u vezi obezbedjivanja posla i zarada. Sindikat "Nezavisnost" sa druga dva sindikata potpisnika Socijalnog programa planira da odmah nakon prve sednice novoimenovanog UO stupi u pregovore oko dinamike isplate zaostalih potraživanja zaposlenih (ovog momenta još nije isplaćena kompletna januarska zarada), a odmah potom i u niz drugih pregovora koji će obezbediti primenu KU, Zakona o radu i drugih pravnih akata.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"