ARHIVA VESTI
     
 
IV redovna sednica Glavnog odbora GS TKO "Nezavisnost" posvećena pripremama za Kongres i podržana izrada studije "Stanje i perspektive inudstrije tekstila, odeće, kože i obuće"

TEKSTILCI MORAJU NAPRED




Beograd, 11.04.2008.
Pozicija zaposlenih u tekstilnoj industriji se ne poboljšava, nasuprot, sve više radnika ne prima ni zagarantovanu minimalnu zaradu na nivou Republike Srbije, poslodavci sve više uzurpiraju prava radnika kršeći Zakon. Deo odgovora na ove probleme treba tražiti u sadržaju studije „Stanje i perspektive inudstrije tekstila, odeće, kože i obuće“, koja će biti izrađena do kraja juna meseca. Pokušaćemo da u izradu studije uključimo i resorna ministarstva, kao i predstavnike Unije poslodavaca i zajedničkim doprinosom otškrinemo vrata mogućem oporavku tekstilne industrije, kože i obuće.

Glavni odbor je prihvatio Izveštaj o radu, koji je podneo koordinator GS TKO „Nezavisnost“ Dragan Matić, a usvojen je i finansijski izveštaj GS TKO „Nezavisnost“ za 2007. godinu. Iznoseći aktivnosti oko priprema za Kongres ujedinjenja GS TKO „Nezavisnost“ i GSM „Nezavisnost“ Dragan Matić je istakao velika očekivanja od rezultata Kongresa, kao i da je utvrđen broj delegata Kongresa, njih 250, što će sa gostima, preći cifru od 300 učesnika. Doneta je i Odluka o sufinansiranju Kongresa, tako da će 10% od prihoda GS TKO „Nezavisnost“ biti u narednih 6 meseci, prosleđivano na podračun, koji je otvoren za prikupljanje finansijskih sredstava za održavanje Kongresa.

Razvoj sindikalne mreže, redovno kvalitetno servisiranje naših članova, izrada Studije i pripreme za Kongres, kao i aktivno uključenje u Projekat „Sindikalno organizovanje i poboljšanje standarda u TKO industriji u Jugoistočnoj Evropi“ biće prioritetni zadaci kojima će se sindikat GS TKO „Nezavisnost“ i GSM „Nezavisnost“ baviti do Kongresa.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"