ARHIVA VESTI
     
 
Kampanja GSM „Nezavisnost“ za širenje mreže otpočela u Valjevu. Građani zainteresovani za sindikat.

GORENJE – SA NEZAVISNOŠĆU




Valjevo, 7.04.2008.
Stotine radnika valjevskog "Gorenja" je sa osmehom prihvatilo pristupnice GSM „Nezavisnost“ i liflete, kao prvi korak ka ostvarenju članstva u GSM „Nezavisnost“. Nasmejana lica mladih radnica i radnika "Gorenja" su potvrda da "Gorenju" trebaju sindikati. Pitanja „Znaju li naši direktori da ste vi tu?“ je postavljeno bez straha. Više od 300 radnika je dobilo pristupnice i očekujemo da mnoge od njih budu i potpisane. Uskoro možemo očekivati i registrovanje Sindikata "Nezavisnost" Gorenje.

U centru grada, sa desetak aktivista GSM „Nezavisnost“ iz Valjeva, Beograda i Smedereva (USS) građanima su deljenji reklamni i edukativni materijali, popunjavala se anketa Sekcije mladih i Sekcije žena UGS „Nezavisnost“, brošure i CD o zaštiti zdravlja i bezbednosti na radu, Evropska unija i evropski socijalni dijalog, kao i lifleti mladih GSM „Nezavisnost“ - pobudili su veliko interesovanje valjevaca, koji su puno kudili i prozivali sadašnju vlast kako na republičkom, tako i na regionalnom nivou. Ni mi sindikalci nismo zaobiđeni: „Gde ste, šta radite, sve propade...", su reči koje su upućene na račun sindikata. To je znak da moramo još predanije raditi i približiti naše aktivnosti i rezultate radnicima i građanima.

Održavanjem tribina o Mobingu, omogućeno je predstavnicima sindikata „Nezavisnost“ iz Valjeva, da steknu znanja iz oblasti mobinga, koja će moći da primene u svojim preduzećima, pre svega u cilju prevencije pojavljivanja, kao i procesuiranja slučajeva vezanih za mobing. Predavanje o mobingu je održao Aleksandar Ilić, predsednik Udruženja „Stop mobing“, organizacije sa kojom GSM „Nezavisnost“ ima dugu saradnju.

Prisutnost sindikata „Nezavisnost“ u Valjevu je nedovoljna, a ima puno prostora za sticanje novih članova, jer ostalih sindikata kao i da nema u Valjevu. Podrška regionalnog poverenika UGS „Nezavisnost“ Vladimira Radovanovića i Dušanke Pantić, predsednice sindikata „Nezavisnost“ Gradac Valjevo, je doprinela da se čitava kampanja odlično medijski realizuje i kako čujemo, ocenjeni smo sa visokom ocenom od strane građana Valjeva.

Dobiili smo poziv od radnika Čarapare iz Valjeva da dođemo i do njih. Eto novih članova i akcija.

Možemo i moramo aktivno podržavati naše predstavnike širom Srbije i kampanja se nastavlja odlaskom u Zaječar.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"