ARHIVA VESTI
     
 
POZITIVNA KOMPROMISNA REŠENJA, UZ PUNO POŠTOVANJE STATUTA UGS "NEZAVISNOST"

POTVRĐEN JEDINSTVEN STAV GLAVNOG ODBORA GSM "NEZAVISNOST"




Beograd, 26.03.2008.
Vanredna sednica Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» je omogućila da se članovima Predsedništva UGS «Nezavisnost» potvrdi jedinstven stav Glavnog odbora GSM «Nezavisnsot» o "šest zaključaka", koje je Glavni odbor UGS «Nezavisnost» odbio i izazvao sazivanje Glavnog odbora GSM «Nezavisnost». Članovi Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» su iskreno i argumentovano iznosili svoje stavove i može se zaključiti da će Glavnom odboru UGS «Nezavisnost» biti zaista teško da pojasne razloge i motive koji su dovele do odbijanja zaključaka Granskog sindikata metalaca «Nezavisnost». Zaključak koji je rezultirao donošenjem Odluke Glavnog odbora GSM «Nezavisnost», odslikava ozbiljnost kako članova Glavnog odbora GSM «Nezavisnost», tako i prisutnih članova Predsedništva UGS «Nezavisnost».

Glavni odbor GSM "Nezavisnost" je odlučio o neophodnosti poštovanja odredbi Statuta UGS «Nezavisnost», a potvrđeni su i zaključci Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» sa prethodne sednice, koje je Glavni odbor UGS «Nezavisnost» odbacio. Odluka sadrži obavezu Glavnog odbora da upozna svoje članstvo u preduzećima i ustanovama o spornim pitanjima. Glavni odbor GSM «Nezavisnost» će upoznati Glavni odbor UGS «Nezavisnost» o predmetu spora i zatražiti njegovo uključivanje u rešavanju istog. Ispoštovaće se i obaveza da se u demokratskoj proceduri razreši spor u roku od 60 dana i da će se u međuvremenu na zahtev GSM «Nezavisnost» održati sednica Predsedništva UGS «Nezavisnost» i Predsedništva GSM «Nezavisnost».

Na ovakav način, kako reče jedna koleginica, "staje se na loptu" i ostavlja prostor za iznalaženje rešenja, koje će biti na dobrobit, kako članica UGS «Nezavisnost», tako i na zadovoljstvo GSM «Nezavisnost» i njegovih članova.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"