ARHIVA VESTI
     
 
GSM "NEZAVISNOST" ODRŽAO PROMOCIJU KNJIGE "BEZBEDNOST I ZDRAVLJE U INDUSTRIJI GVOŽĐA I ČELIKA"

DRAGOCENA KNJIGA




Beograd, 14.03.2008.
GSM "Nezavisnost" održao je 14.03.2008. godine u prostorijama UGS "Nezavisnost" u Beogradu, promociju knjige "Bezbednost i zdravlje u industriji gvožđa i čelika". Promociji je ispred Uprave za bezbednost i zdravlje na radu prisustvovala direktorka Vera Božić-Trefald, ispred Unije poslodavaca predsednik Rato Ninković, predstavnici Samostalnog sindikata i predstavnici GSM "Nezavisnost". Prisutni su se složili, da je u pitanju vrlo značajna knjiga, i da je njeno objavljivanje početak realizacije njenog sadržaja u praksi. Promocija ove knjige biće i na Sajmu bezbednosti i zdravlja na radu, a uskoro treba očekivati i njeno doštampavanje, kako bi se knjiga našla u rukama svih onih kojima će biti od koristi.

Na početku promocije o ideji i ciljevima izdavanja ove knjige, govorili su Dragan Matić, predsednik GSM "Nezavisnost" i Slavko Luković, sekretar UGS "Nezavisnost".

VERA BOŽIĆ -TREFALD je ocenila knjigu "Bezbednost i zdravlje u industriji čelika",kao vrlo korisnu i "dragocenu knjigu", za sve one koji se bave bezbednošću i zdravlju na radu. Najavila je da će se ova knjiga naći na sajmu knjiga i da su sredstva za promociju obezbeđena. Ona je predložila je da se tiraž knjige doštampa i smatra da se za ovakvu knjigu treba potruditi da stigne do svih koj se bave ovom problematikom. Pohvalila je kolege iz GSM "Nezavisnost" na ovom izdavačkom poduhvatu.

RATO NINKOVIĆ, je takođe pohvalio pojavljivanje ove knjige, ocenjujući da ona nije značajna samo za sindikalce, već i za poslodavce. U slučaju kada se dogodi neka povreda i nesreća, ne postoji polsodavac koji može da se "opere" od tog čina. Predlaže da se nastavi sa ovakvim izdavačkim poduhvatima i predložio da prva sledeća knjiga bude knjiga-zbirka svih onih događaja iz oblasti zaštite zdravlja i bezbednosti oji se nisu trebali dogoditi u praksi, kako bi bila primer drugima, kako ne treba raditi.

MILETA GUJANIČIĆ, potpredsednik GSM je takođe ocenio izdavanje ove knjige kao odličnu stvar i napomenuo da se svetska iskustva iz ove knjige u najvećem delu već praktično realizuju u kompaniji za proizvodnju gvožđa i čelika U.S.Steel Serbia, d.o.o. u Smederevu. On smatra da u industriji gvožđa i čelika Srbije ima velikog pomaka, ali uvek može i mora bolje, kaže Gujaničić.

SNEŽANA KOSANOVIĆ i LJUBIŠA MILANOVIĆ iz Samostalnog sindikata USS iz Smedereva,kao predstavnici SSSS izrazili su svoje zadovoljstvo što prisustvuju jednom ovakvom izdavačkom i promotivnom poduhvatu iz oblasti bezbednosti na radu. Oni smatraju da će knjiga biti vrlo korisna za sve one ljude u sindikatima koji se bave ovom problematikom.

ALEKSANDAR TODIĆ, sekretar GSM je napomenuo da se ova knjiga dugo pripremala i da mu je žao da nije štampana u većem tiražu, ali da se nada da će se naći sredstva za dodatno doštampavanje. Kaže da je u pripremi projekat obuke sindikalaca iz oblasti bezbednosti na radu, koji treba da iznedri vrhunske stručnjake iz ove oblasti, koji su vrlo potrebni sindikatima.

DRAGAN MATIĆ, predsednik GSM je na kraju zahvalio svima na prisustvu promociji učešču u diskusijama, konstatujući da će se knjiga naći na Sajmu bezbednosti i zdravlja na radu, da će se pronaći sredstva za njeno doštampavanje i da je njenim objavljivanjem praktično započeta realizacija njenog sadržaja u industriji Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"