ARHIVA VESTI
     
 
Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u radnoj poseti JCHX Kinsey Mining Construction. Napredak u komunikaciji i saglasje oko rešenja za koje je potrebno i vreme.

Industrijski sindikat Srbije u JCHX Kinsey Mining Construction




Bor, 10.07.

Predstavnici ISS su u sklopu radne posete sindikatima u Boru obavili razgovor sa predstavnicima poslodavca JCHX Kinsey Mining Construction, sa prethodno definisanim dnevnim redom.

Poslodavac će ispoštovati zakonska rešenja vezana za uslove za rad sindikata i slobodne sate za predsednika i članove odbora sindikata. U ovom trenutku problem je prostor, kancelarija sindikata a rešavaće se u narednom periodu. Zahtev sindikata da način ishrane u toku rada izjednači za sve radnike na jedinstven način nije naišlo na podršku radnika iz Srbije te će se i dalje isplaćivati novčani iznos kao i do sada.

Sindikat se obavezao da će poslodavcu dostaviti svoj stav o regulisanju radnog vremena i plaćanju koje po mišljenju sindikata nije u zakonskim okvirima, tačnije treba izvršiti korekcije popitanju zarada za sadašnji način organizovanja rada. Sindikat će mišljenje potom pitanju dostaviti poslodavcu.

Administrativne zabrane su i dalje problem ali je sindikat za članove sindikata omogućio kupovinu u „Tehnomaniji“, a radi se i na drugim mogućnostima kupovine na rate. Ove kupovine ne važe za već prezadužene radnike koji nemaju bonitet propisan od narodne banke Srbije.



U narednom periodu poslodavac će informisati radnike o situaciji oko plaćanja i regulisanja beneficiranog radnog staža. Sindikat upozorava da bi moglo doći do utuživanja a to svakako nije dobro za poslodavca. Sindikat je predložio da poslodavac izađe sa listom radnih mesta obuhvaćenih beneficijom i njenom visinom. Dogovoreno je da se svi problemi rešavaju unutar kompanije na relaciji poslodavac sindikat.

Neophodno je da se radnicima obuke i novostečene kvalifikacije ugrade u ugovorima o radu a do tada ne vršiti pritisak da se radi na pozicijama koje nisu regulisane ugovorima o radu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"