ARHIVA VESTI
     
 
Predsednik Industrijskog sindikata „Linglong“ vraćen na posao. Inspekcija rada i sud na visini zadatka, obezbedili da i Kinezi poštuju zakone Srbije.

U „Linglongu“ na posao vraćen predsednik Industrijskog sindikata Srbije




Zrenjanin, 05.07.2024. Poziv da se vrati na posao, nakon višemesečnog „izgnanstva“ dobio je predsednik Industrijskog sindikata “Linglong“ Branko Novakov.

Ovo je rezultat višemesečne institucionalne i pravne borbe Industrijskog sindikata Srbije sa“Linglongom“ koji više godina narušava ustavni i pravni poredak Srbije. Inspekcija rada i sud su u punom kapacitetu sproveli zakonitost i dokazali da je Srbija pravna zemlja, kad hoće. Predstavnici „Linglonga“su prvo zakazali a onda odbili susret sa predstavnicima Industrijskog sindikata Srbije Draganom Matićem, Brankom Novakovim predsednikom IS “Linglog“ i advokatom Srđom Šćekićem. Generalni direktor je po rečima pravnika „Linglonga“ odbio da se sastanak održi i zahtevao da samo Branko Novakov uđe u firmu. To je odbijeno da bi „Linglong“ pod najavom novog novčanog kažnjavanja Branka pozvalo na posao. Dolazak predsednika sindikata Novakova na posao je iskorišćen da se pošalje na godišnji odmor.



Radnici „Linglonga“ nakon povratka Branka na posao iskazuju veće poverenje u sindikat i učlanjenje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"