ARHIVA VESTI
     
 
ČANAK NAPUSTIO SEDNICU GLAVNOG ODBORA UGS «NEZAVISNOST». PSOVANJE I VREĐANJE I ODRŽAVANJE KAFANSKIH SEDNICA GLAVNOG ODBORA - NOV NAČIN KOMUNICIRANJA U UGS «NEZAVISNOST»

BRUKA




Beograd, 14.03.2008.
Više nije nikakva novost da Branislav Čanak napušta sednice organa UGS «Nezavisnost». Prvo je vežbao sa Predsedništvom, a sada to čini i sa sednicom Glavnog odbora UGS «Nezavisnost». Čim se malo naljuti, krene ka vratima, dok u međuvremenu "mlati" radnom knjižicom, koju je uzeo u UGS «Nezavisnost». U ovom trenutku kako kaže Čanak «Tražim posao i nemam više obaveze prema vama». Početak Glavnog odbora UGS-a započet je sa raspravom o «Zaključcima» Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» i zahtevom da se isti uvrste u dnevni red Glavnog odbora UGS-a, pošto zahtev za održavanjem Predsedništva UGS «Nezavisnost» od strane Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» nije realizovan. Šta su to metalci tražili ?

Glavni odbor GSM «Nezavisnost» zahteva da Predsedništvo razmatra sledeća pitanja:

1.Neophodno je da se preispita ponašanje predsednika UGS „Nezavisnost“ Branislava Čanka, koje poprima formu vređanja i omalovažavanja članova Predsedništva UGS „Nezavisnost“.
2.Vratiti na početak proceduru izbora Pokrajinskih organa UGS „Nezavisnost“ za Vojvodinu.
3.Dobiti i izvršiti analizu uplate sindikalne članarine od Kongresa UGS „Nezavisnost“ do današnjeg dana. Napominjemo da takav izveštaj nije bio skoro 1,5 godinu, a u međuvremenu je trebalo primeniti tačku Statuta gde smo naplatu članarine podigli za više od 40%.
4.Imena i prezimena predstavnika UGS „Nezavisnost“, kao i visinu njihovih primanja koji su u Upravnim i Nadzornim odborima, dostaviti Predsedništvu i GO zajedno sa odlukama Glavnog odbora: kada su, i po kojoj proceduri ti predstavnici imenovani u Upravne i Nadzorne odbore.
5.Omogućiti Nadzornom odboru da izvši uvid u zarade zaposlenih na nivou UGS „Nezavisnost“ i o tome obavesti Predsedništvo i Glavni odbor UGS „Nezavisnost“.
6.Neophodno je da predsednik, potpredsednici i sekretar UGS „Nezavisnost“ podnose svoje izveštaje po resorima, po kojima su na Kongresu UGS „Nezavisnost, birani. Ovo se posebno odnosi na nepostojanje izveštaja o aktivnostima i rezultatima rada predsednika UGS „Nezavisnost“, Branislava Čanka.

Glavni odbor je većinom glasova usvojio ovaj zahtev, kao i zahtev Aleksandra Titovića, da se Glavni odbor izjasni oko 1.maja i njegovog obeležavanja. Izveštaj o radu UGS «Nezavisnost» za 2007. godinu je usvojen sa određenim kritikama i sugestijama, kao i izveštaj Statutarnog odbora koji u svom mišljenju o sednici Pokrajinskog odbora kaže:

- «Da sproveden postupak izbora Pokrajinskih organa, ne treba prenaglašavati, kako ne bi smo došli u situaciju nepoštovanja aktuelnih Statutarnih odredbi. Mišljenja smo da bi GO UGS «Nezavisnost» trebalo da donese Odluku kojom će obezbedi privremenu legitimnost i legalnost Pokrajinskih organa, ali da u što kraćem roku izvrši izmene i dopune članove Statuta UGS «Nezavisnost» kojim će normirati celovito pitanje u vezi sa organizacijom i nadležnosti PO APV, pa time i konstituisanja izbora organa. Nakon usvojenih izmenama Statuta UGS «Nezavisnost» neophodno je definisati rok za sprovođenje novousvojenih odredaba Statuta UGS «Nezavisnost».

Ko razume, razume, ali pošlo se dalje i počela je rasprava o prvom zaključku Glavnog odbora GSM «Nezavisnost». Rasprava je trajala tri-četiri sata, ali se nije maklo dalje od početka. Pominjani su "neprijatelji", "rušitelji", "zaštitnici", "osnivači" i oni koji to nisu, "solidarnost", "jedinstvo", "izdaja"...

Saznali smo stvarima o kojima pojedini članovi Glavnog odbora nisu imali pojma. Čanak nije mogao da predloži zaključak po tom pitanju, pa je predsednik GSM «Nezavisnost» Dragan Matić predložio Glavnom odboru zaključak:

- "Nedopustivo je da se komunikacija u UGS «Nezavisnost» odvija putem psovanja i vređanja, bez obzira ko kakvu funkciju zauzima». Pre glasanja Čanak je rekao da on to ne može da prihvati, jer mu se može desiti da opsuje još koji put, naravno kad za to postoji opravdan razlog, koji naravno "on odredi". Dok se Glavni odbor pripremao za glasanje Čanak se spakovao, krenuo ka izlazu, zastao na poziv pojedinih kolega i pozvao članove Glavnog odbora koji su za «Nezavisnost», da odu do obližnjeg restorana, gde se nastavilo "sa radom."

O ZAKLJUČCIMA TAKVOG "KAFANSKOG GLAVNOG ODBORA" SAZNAĆEMO OD KONOBARA, PO ZAVRŠETKU SASTANKA. POSLE KAFANSKOG REČNIKA, DOLAZE KAFANSKE SEDNICE.

TAKO TO RADE OSNIVAČI UGS «NEZAVISNOST». BRUKA I SRAMOTA ZA ONE KOJI MISLE DA JE TO UGS «NEZAVISNOST».

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"