ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) održao IV sednicu Predsedništva u Vrnjačkoj Banji. Trend rasta članstva i organizacija sindikata ISS uz otkaze aktivistima, tužbama, zahteva Inspekciji rada i prijava po osnovu nemačkog „Zakona o dužnoj pažnji u lancima snabdevanja“.

Rast članstva uz otkaze i sudske procese




Vrnjačka Banja, 22.02.2024.

IV sednica Predsedništva ISS je održana u Vrnjačkoj Banji a sednici su pored članova Predsedništva prisustvovale i kolege učesnici Konferencije „Izazovi i novi pristup socijalnom dijalogu u metalskoj industriji nakon Covid krize“.

Izveštaj predsednika Industrijskog sindikata Srbije Dragana Matića obuhvatio je period od 23.10.2023. do sednice Predsedništva a Nadzorni odbor je imao uvid u Završni račun koji će biti na usvajanju na sednici Glavnog odbora koji se održava krajem marta.


   


Protekli period je obeležen mnogobrojnim aneksima kolektivnih ugovora, novim kolektivnim ugovorom (Domel Odžaci), pripremama za kolektivno pregovaranje u JCHX Kinsey Construction Bor nakon utvrđivanja reprezentativnosti.



Linglong Zrenjanin, Aptiv Novi Sad i Magna će biti prva preduzeća protiv kojih će ISS pokrenuti žalbene postupke predviđene nemačkim zakonom o „ Dužnoj pažnji u lancima snabdevanja“.

Predsednik IS Linglong Branko Novakov je nakon pozitivnih rešenja Inspekcije rada i ministra rada o njegovom povratku na posao došao do suda jer Linglong zapišava naše zakone i institucije.

Predsedništvo ISS je usvojilo izveštaj o radu i naložilo rukovodstvu da nastavi sa započetim aktivnostima, pojača pritisak na neodgovorne i bahate poslodavce.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"