ARHIVA VESTI
     
 
U Fabrici mernih transformatora Zaječar potpisan, dopunjen i inoviran Kolektivni ugovor. Značajna poboljšanja rezultat dijaloga i razumevanja rukovodstva fabrike.

U Fabrici mernih transformatora potpisan inoviran Kolektivni ugovor




Zaječar, 06.02.2024.

Više od dvesta radnika Fabrike mernih transformatora Zaječar je dobilo inoviran Kolektivni ugovor koji će se primenjivati u naredne tri godine i čija sadržina oličava razumevanje rukovodstva fabrike za poboljšanje prava zaposlenih u teškim vremenima kako za zaposlene tako i za poslodavca.

Da bi fabrika bila poslovno uspešna i respektabilna neophodno je da se kroz pregovore dođe do formata koji je održiv, nudi budućnost rada i poslovanja ali i standard radnika oličenih kroz zarade i drugih prava.

Sve to je uspelo da se ugradi u izmene Kolektivnog ugovora koje su je stupile na snagu 24.01.2024. a potpisan je od strane predstavnika sindikata, gen. direktora i predsednika Skupštine fabrike. Izmene se ogledaju u povećanju iznosa toplog obroka, većem broju dana godišnjeg odmora, rastu zarada u rasponu od 15-25%, isplatom 13. plate, uvećanjem regresa za godišnji odmor.


 


Predsednik Industrijskog sindikata FMT Radiša Pavković je naglasio da ovi značajni pomaci ukazuju na visok nivo socijalnog dijaloga, međusobno razumevanje i spremnost da se iznađu kompromisna i održiva rešenja.

Značajan iskorak je napravljen u novim proizvodima i izvozu širom Evrope i sveta.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"