ARHIVA VESTI
     
 
Radna poseta Industrijskog sindikata Srbije novoizabranom rukovodstvu Industrijskog sindikata Prvi partizan Užice. Novi izazovi kroz promene Kolektivnog ugovora.

Novo sindikalno rukovodstvo Industrijskog sindikata Prvi partizan Užice




Užice, 06.02.2024.

Izbori u Industrijskom sindikatu Prvi partizan Užice su rezultirali dolaskom novih ljudi, mladih i ambicioznijih, koji svoje uspehe dimenzioniraju sa iskusnim kolegama koji su deo Odbora sindikata.

Novoizabrani predsednik Industrijskog sindikata Prvi partizan Užice je Božidar Vidaković, oslikava kontinuitet u radu sindikata uz prisustvo dugogodišnjeg predsednika IS Prvi partizan Užice Zorana Tomanovića koji odlazi u penziju.



Poslovni sistem Prvi partizan Užice je dobar primer dinamičnih promena, modernizacije pogona, investicija koje garantuju budućnost radnicima Prvog partizana Užice a u sve to je ugrađen i Industrijski sindikat PPU koji se dosledno zalaže da prava zaposlenih, zarade prate poslovne uzlete i rezultate Prvog partizana Užice. U tim uzletima su se pravili i neki loši izbori (klimatizacija pogona) koje će IS Prvi partizan Užice aktuelizovati i tražiti poboljšanje uslova rada.

Krajem godine će doći do pregovora i aneksiranja Kolektivnog ugovora i to će biti centralna aktivnost Industrijskog sindikata Prvi partizan Užice ove godine, kao i nastojanja da se oblast zaštite zdravlja i bezbednost na radu podigne na viši, kvalitetniji nivo, sa novim načinom rada Odbora za bezbednost i zdravlje na radu u fabrici.



Da bi se postigli dobri rezultati na ovim poljima rada, neophodno je da se saradnja fabričkih sindikata podigne na viši nivo.

Odbor sindikata je tokom sastanka imao mogućnost da čuje i postavi pitanja predsedniku Industrijskog sindikata Srbije Draganu Matiću, Nebojši Saviću predsedniku Statutarnog odbora ISS i dr Vukoici Šćekiću savetniku ISS za oblast kolektivnog pregovaranja, bezbednost i ekonomsko pravna pitanja. Sastanak je rezultirao nacrtom plana aktivnosti u 2024. godini sa akcentom na kolektivno pregovaranje i zarade.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"