ARHIVA VESTI
     
 
Nakon prekida pregovora od strane ZIJIN –a sa predstavnicima ministarstava i sindikata, najave sindikata o organizovanju štrajka, ZIJIN pristao na povećanje zarada. Potpisivanje dogovorenog povećanja u Beogradu.

ZIJIN povećava zarade pod pretnjom štrajka




Beograd, 05.02.2024.

Višenedeljni pregovori sindikata i ZIJIN-a su imali sve elemente trilera, sa zapletima i preokretima ali na kraju ipak srećan kraj za radnike ZIJIN.

Otkazani pregovori predstavnika ministarstava rada i rudarstva i energetike su održani u subotu, prekinuti od strane poslodavca, nastavljeni posle najave sindikata da se ide u štrajk, povratka za pregovarački sto i na kraju ne Džej, nego Sporazum.



U Aneksu Kolektivnog ugovora koji će biti potpisan u Beogradu stajaće da će cena rada po satu biti 219 dinara umesto 192 dinara a dosadašnji varijabilni deo sa 23 dinara ide na 35 dinara.

Bravo sindikati!

Nosioci ove aktivnosti reprezentativni sindikati UGS „Nezavisnost“, Samostalni sindikat metalaca Srbije i Sindikat rudara su još jednom pokazali da je radnička solidarnost snaga koja omogućava velika postignuća.

Od početka pa do kraja pregovora mesta u timu za pregovore je bilo i za sve druge sindikate koji deluju u ZIJIN-u. Industrijski sindikat Srbije je tu bratsku ruku prihvatio i dao doprinos ukupnom rezultatu. Taj model je dobitan i u drugim kompanijama gde ima više sindikata. Ove izmene u ceni rada i ukupna sadržina Kolektivnog ugovora u ZIJIN-u su na ponos sindikata potpisnika Kolektivnog ugovora i svihdrugih koji su u pregovorima učestvovali.

Bravo, samo solidarno i snažno!.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"