ARHIVA VESTI
     
 
Konferencija posvećena izazovima i socijalnom dijalogu u metalskoj industriji nakon Covid krize održana u Sofiji. Domaćin i nosioc projekta sindikat „Metalici“.

Covid i posledice na metalsku industriju




Sofija, 25-26.01.2024.

Evropa i čitav svet još uvek trpe posledice izazvane Covid krizom a mogućnost da nam se to ponovo desi je opredelila Evropsku komisiju da finansira projekat „Izazovi i novi pristup socijalnom dijalogu u metalskoj industriji nakon Covid krize“.

Učesnici projekta su sindikati koji deluju u metalskoj industriji iz Rumunije -S Metal, Bugarske -Metalici“, Francuske-FOMetaux, Italije-FIM-CISL, Severne Makedonije- SIER i Srbije-Industrijski sindikat Srbije.



Nakon nacionalnih konferencija u Mekedoniji i Rumuniji, konferencija se održala u Sofiji a domaćin je bio sindikat „Metalici“ koji je i nosilac ovog evropskog projekta. Projekat predviđa da se sva nacionalna iskustva u toku Covida objedine, ocene uticaji na socijalni dijalog na nacionalnom nivou te uticaj na kolektivno pregovaranje tokom i nakon pandemije.



Ispred Industrijskog sindikata Srbije konferenciji su prisustvovali gen. sekretar Gordana Aleksić i predsednik ISS Dragan Matić.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"