ARHIVA VESTI
     
 
Potpisan kolektivni ugovor u kompaniji „DomelMotors“ Odžaci. Industrijski sindikat Srbije graditelj dobrih partnerskih odnosa sa poslodavcima. Zahvalnost IndustriAll Evropa naohrabrenju i podršci.

Kolektivni ugovor u „Domelu“




Odžaci, 23.01.2024.

Višemesečni proces pregovaranja oko zaživljavanja kolektivnog ugovora u „Domelu“ je iskorišćen od strane pregovarača da se bolje upoznaju i razumeju, što je rezultiralo sadržajem kolektivnog ugovora koji je slika partnerstva, fer odnosa i težnjom održivog kolektivnog ugovora u burnim promenama na polju ekonomije i poslovanja.

Usaglašavanje konačnih rešenja je rađeno pažljivo i odgovorno sa razumevanjem prioriteta i argumenata koje su poslodavac i sindikat iznosili. Pregovarački tim Industrijskog sindikataSrbije su pored predsednika Industrijskog sindikata“Domel Motors“ Zorana Jonića činili predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić i Miodrag Jovanović predsednik Industrijskog sindikata „Greiner“ Odžaci koji je dao značajan doprinos da predstavnici „Domela“ čuju kako neka rešenja u kolektivnom ugovoru deluju u praksi. Inače u „Domelu“ radi dosta ljudi koji su radili u „Magni“ i „Greineru“, bili članovi Industrijskog sindikata Srbije i sa sobom donose različita iskustva. Zasigurno kolektivni ugovor u „Domelu“je iskorak u kvalitetu i sveobuhvatnosti koje kolektivni ugovor sadrži te novinama koje su specifičnost rada „Domela“.



Usaglašeni i ispregovarani tekst kolektivnog ugovora će biti potpisan nakon njegove autorizacije od predstavnika „Domel Motors“ u Sloveniji. Ovaj kolektivni ugovor je rezultat aktivnosti i podrške IndustriAll Evrope u okviru Projekta „ Izgradnja kapaciteta sindikata za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održiv industrijski oporavak u centralnoj i istočnoj Evropi“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"