ARHIVA VESTI
     
 
PROJEKAT MLADIH JUGOISTOČNE EVROPE

MLADI U AKCIJI ZA PRISTOJAN RAD




Skoplje, 5.03.2008.
Projekat mladih Jugoistočne Evrope, koji je odobren od strane Evropske komisije i realizuje se u saradnji sa sindikatom Mađarske (EOSZ) i Fondacije Friedrich Ebert, ima za cilj promovisanje položaja mladih na tržištu rada i u sindikatu. U Projektu učestvuju mladi iz sindikata: Hrvatske, BiH, Crna Gore, Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova, Rumunije, Bugarske i Mađarske. Ideja je da se 20.juna u svim zemljama organizuje koncert, kako bi se mladima, ali i javnosti skrenula pažnja na probleme sa kojima se mladi susreću na tržištu rada.

Kao priprema za ovaj događaj organizovan je petodnevni seminar koji je održan u Skoplju, od 25. februara, do 1.marta 2008.godine. Seminaru su ispred Sekcije mladih UGS «Nezavisnost» prisustvovali: Mina Vukojičić, predsednica, Jasmina Petrović, podpredsednica i Duško Stojanović, sekretar. Na ovom seminaru akcenat je bio na pripremi koncerta 20.juna, kao i kampanjama koje će prethoditi samom koncertu.

Na početku seminara mladima su predstavljeni ciljevi Lisabonske strategije, a bilo je reči i o ulozi sindikata i mladih u sindikatima po pitanju rešavanja problema koje ova strategija tretira. Jedan od ciljeva ovog seminara bilo je i bolje međusobno upoznavanje što je realizovano kroz niz prezentacija omladinskih sekcija sindikata iz svih zemalja, kao i nacionalne večeri na kojima su mladi prezentovali svoje zemlje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"