ARHIVA VESTI
     
 
Konferencija o žalbenim mehanizmima u Valjevu. Prisutni mnogobrojni sindikati članice Samostalnog sindikata metalaca Srbije, GSM“Nezavisnost“ i Industrijskog sindikata Srbije.

Nemačko zakonodavstvo štiti srpske radnike




Valjevo, 06.12.2023.

Nemački Zakon o dužnoj pažnji u lancima snabdevanja, koji od nemačkih kompanija i kooperanata sa kojima su ona povezana u svojstvu dobavljača, nalaže puno poštovanje svih domaćih i međunarodnih regulativa vezanih za radna prava, ljudska prava, zlostavljanje i diskriminaciju na radnom mestu.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Samostalnog sindikata metalaca Srbije, GSM“Nezavisnost“ i Industrijskog sindikata Srbije.



O žalbenim mehanizmima i ulozi radnika u očuvanju radnih prava, govorila je Jelena Čaković sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu. O radu Agencija za mirno rešavanje radnih sporova, mogućnostima koje postoje i koje možemo koristiti je govorila Dragana Andonovska a na razlike između diskriminacije i mobinga je ukazala Danijela Ristovski iz kabineta Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.



Čuli smo mnogobrojne primere nepoštovanja odredbi koje sadrži Zakon o dužnoj pažnji u lancima snabdevanja , što znači da će mnoge kompanije u Srbiji koje zakon ne poštuju “popiti“ prijave.



Industrijski sindikat Srbije je pripremio prijavu za“Aptiv Mobility services Novi Sad, “Magna Seating“a u pripremi je još nekoliko prijava.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"