ARHIVA VESTI
     
 
Turski sindikat metalaca Birlesik Metal –IS Sindikasi održao 21. Kongres. Više stotina delegata, međunarodni gosti prisustvovali renesansi sindikata i borbe za radnička prava.

21. Kongres Birlesik Metal – IS Sindikasi




Istanbul, 04.12.2023.

Sa obala Bosfora odjekuje glas radnika, delegata 21. Kongresa Birlesik Metal –IS Sindikasi, poklič za pravedne odnose u turskom društvu, bolju poziciju radnika, solidarnost i mir širom sveta.



Učesnici kongresa, više stotina delegata kao i gosti su imali priliku da vide šta je borba za pravdu, da vide rezultate višedecenijske borbe koju Birlesik Metal vodi.

Predstavnici IndustriAll Global i IndustriAll Evropa su istakli važnost postojanja dobro organizovanih i snažnih sindikata u vremenu velikih poremećaja u svetu, koji destabilizuju ekonomiju i direktno utiču na pogoršanje stanja prava radnika širom sveta. Uz snažne pokliče delegata i pozdravljanja sindikata,čuli smo i pozive za mir u Palestini, Ukrajini i svuda gde su ratovi i nesreće.



Kongres je rezultirao i izborom rukovodstva sindikata u sledećem sastavu. Ozkan Atar-predsednik, Ali Celtek-gen. sekretar, Ali Gunduz-sek. za finansije, Fehmi Elumacu- sek. za organizovanje i Ozcan Atmaca sek. za obrazovanje.



Ispred Industrijskog sindikata Srbije Kongresu su prisustvovali predsednik Dragan Matić i izvršna sekretarka Gordana Aleksić.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"