ARHIVA VESTI
     
 
Trojezične pristupnice sindikata u JCHX Kinsey Mining Construction (JCHX KMC). Zaživljavanje beneficiranog radnog staža . Uskoro formiranje Odbora za bezbednost i zdravlje na radu.

Trojezične pristupnice u JCHX Kinsey Mining Construction-Bor




Bor, 15.11.2023.
Sastanak predstavnika Industrijskog sindikata JCHX Kinsey Mining Construction I poslovodnog rukovodstva se održao po predlogu sindikata a razmatran je sledeći dnevni red:
1. Informacija o ukupnom broju zaposlenih u kompaniji JCHX Kinsey Mining Construction
2. Načinu obračuna zarada
3. Načinu obračuna stimulacija i bonusa (Pravilnik)
4. Beneficirani radni staž
5. Formiranje Odbora za bezbednost i zdravlje na radu
Poslodavac je dao informaciju da u kompaniji trenutno radi oko 1.000 radnika, pet stotina je domaća radna snaga a drugu polovinu čine radnici iz Kine i Zambije.
Obračun zarada je usklađen sa odredbama zakona a po neki propusti se blagovremeno otklanjaju po prijavama radnika.
Stimulacije i bonusi se obračunavaju i isplaćuju na osnovu Pravilnika koji je deljen radnicima a sindikat će dobiti jedan primerak.
Interesovanje sindikata za beneficirani radni staž se poklopilo sa završenom aktivnosti poslodavca u PIO Fondu a rezultat će biti saopšten u narednim danima. Beneficirani staž će biti uvažen retroaktivno za svakog radnika posebno od trenutka stupanja na posao tj. na radno mesto koje je prepoznato kao radno mesto sa beneficiranim stažom. Bravo za poslodavca!
Odbor za bezbednost i zdravlje na radu će biti konstituisan u narednom periodu uz puno poštovanje zakonske regulative.
Potreba zaposlenih za nabavku i kupovinu kroz administrativne zabrane će biti razmatrana kada se steknu tehnički uslovi, postavljanjem novog programa obračuna zarada koji je planiran u narednom periodu.
Poslodavac je potvrdio da podržava organizovanje i rad sindikata a na sindikatu je da učlanjenje sprovede kod svih 1.000 radnika. Veliki izazov za sindikat i organizovanje predstavljaju radnici iz Kine i Zambije što nalaže da Industrijski sindikat Srbije štampa pristupnice na kineskom i engleskom jeziku. Glavnni cilj je dostignuti brojnost koja omogućava kolektivno pregovaranje i kolektivni ugovor.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"