ARHIVA VESTI
     
 
Forum „ Izazovi i novi pristup socijalnom dijalogu u metalskoj industriji nakon Covid krize“ održan u Ohridu. Covid ostavio trajne posledice poremećaji se teško otklanjaju. Jačanje socijalnog dijaloga kao preventiva mogućim krizama.

Socijalni dijalog kao preventiva kriznim situacijama




Ohrid 9-11.11.2023.

Prvi Forum u okviru projekta „ Izazovi i novi pristup socijalnom dijalogu u metalskoj industriji nakon Covid krize“ je održan u Ohridu a domaćin je bio Sindikat industrije, energetike i rudarstva Makedonije.

Učesnici foruma su u jednodnevnom radu razmatrali događanja tokom Covid pandemije u sektorima koje organizuju radnike merama koje su sprovođene na nacionalnom nivou, preduzećima kao i posledicama koje još uvek traju.



Sve to je uticalo da se preduzimaju mere na polju socijalnog dijaloga, njegovog jačanja, kao i nastavak investicionih ulaganja koje je Covid poremetio a neke trajno prekinuo. Makedonija kao ostale zemlje Balkana još uvek „leče“ rane izazvane Covid 19 virusom, ali se nešto i naučilo i to treba ugraditi u strategije za vreme novih kriza a one su postale svakodnevica (ratne, energetske,..)



„Razmena iskustava i zajedničke aktivnosti te koriošćenje dobrih praksi su dobar osnov za odgovore na buduće krize“ rekao je Dragan Matić predsednik Industrijskog sindikata Srbije u toku diskusije, naznačivši veliki potencijal koji nosi nemački „Zakon o dužnoj pažnji u lancu snabdevanja“ koji je na snazi od januara 2023. godine.

Sledeći Forum se održava u Bukureštu polovinom decembra.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"